tons-of-rock-rullestol

Klubben: Blå og So What møtes

Oslo-klubbene So What og Blå har lenge vært to av de mest sentrale stedene for spennende konsertopplevelser med norske og utenlandske artister. Nå har de innledet et samarbeid rundt uformelle showcase-konserter og plateslipp, der man i uformelle sammenkomster skal kunne sjekke ut nye artister og plateselskaper. Samarbeidet har fått det foreløpige navnet Klubben.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Hovedstadens undergrunnsmiljø er i ferd med å forlate sin dunkle og skjermede tilværelse – band og plateselskap er mer aktive enn noensinne. Blå og SoWhat tar konsekvensen av dette og setter igang et uformelt forum for miljøet; foreløpig gitt det treffende navnet Klubben. Det har lenge vært et behov for å ha et sted, en klubb eller en kveld der man kan ha uformelle showcaser, vise nye videoer, sniklytte på nye skiver og henge ut med hverandre. «Ett sted å værra!» for å sitere en av åttitallets paroler.

Denne ideen er selvfølgelig ikke ny. Flere av Oslos klubber har hatt denne funksjonen opp igjennom åra, og det er vel kanskje symptomatisk for et generasjonsskifte at det er SoWhat og Blå som nå tar over stafettpinnen. Som vitale eksponenter for landets yngre musikkrefter er det rett og rimelig at disse to scenene deler på å være verter for Oslos band, plateselskap, musikkjournalister, ildsjeler og publikum. Annenhver uke vil vekselvis Blå og So What slippe folk gratis inn for å høre nye band og nye skiver, se ferske videoer, drikke billig øl, spise litt suppe og henge ut.

Klubben blir som sagt arrangert som et samarbeid mellom SoWhat og Blå, og vil gå sporadisk utover våren. Fra og med høsten vil klubben være et fast innslag annenhver mandag på hvert av utestedene.

Det første arrangementet fant sted på So What mandag 19. februar, mens det mandag 19. mars er det Blå sin tur. Det er ennå ikke fastlagt hva som skal skje denne dagen, og Blå mottar gjerne innspill fra publikum, utøvere og bransje i sakens anledning.

26. mars vil det så bli et nytt Klubben-arrangement på So What, mens Blå igjen inviterer til sammenkomst 10. april.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.