Kaizers Orchestra

Kaizers leder Alarmen

Kaizers Orchestra ser ut til å bli den store vinneren av Alarmprisen 2002. Nesten halvparten av alle stemmene i kategorien «årets rockealbum» har gått til veteranene som i fjor feide inn over musikknorge med sitt burleske sirkus der punk og slavisk visesang slåss heftig i manesjen. Kaizers er også et hestehode foran i live-kategorien, mens Jaga Jazzist, Klovner i Kamp og Röyksopp er andre navn som har gode sjanser til å stikke av med troféet 2. februar.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

I klassen «årets rockealbum» leder i dag Kaizers Orchestra med 48 prosent av stemmene. På en foreløpig andreplass finner vi Motorpsycho med 20 prosent av stemmene. Sister Sonny, Amulet og St Thomas sliter alle med under 15 prosent av stemmene.

Kaizers er også i en klasse for seg i kategorien «årets liveband». Med sine 40 prosent er det en lang vei bak til JR Ewings andreplass på stakkarslige 19 prosent. Betraktelig jevnere er det i pop-kategorien, der Röyksopp og Lano Places kniver om førsteplassen med henholdsvis 25 og 23 prosent. Tar man den store forskjellen i medieoppmerksomhet i betraktning, imponerer Lano Places med sin innsats i toppsjiktet. Rett bak de to følger et av fjorårets aller mest profilerte norske navn, Kings of Conveniece, med 21 prosent av stemmene. I pop-kategorien kan med andre ord det meste skje.

Åpent er det også i techno-klassen, der Röyksopp og Xploding Plastix kjemper om en topplassering. Röyksopp gjør det også sterkt i kategorien «årets låt». «Eple» har foreløpig en knapp innersving på St. Thomas’ sommersingel «Cornerman» og Morten Abels salgssuksess «I’ll Come Back And Love You Forever».

Både i jazz- og hip hop-kategorien er tallene langt tydeligere. Jaga Jazzist leder i førstnevnet med hele 62 prosent av stemmene, mens de utskjelte raperne i Klovner i Kamp med sine 43 prosent troner høyt over andreplassen som innehas av Warlocks.

Dimmu Borgir er de som foreløpig stikker av med størst andel av publikums gunst. Hele 50 prosent av stemmene er forelpig forært gruppa, mens andreplass-innehaver Borknagar foreløpig er avspist med 16 prosent.

Misfornøyd med stemmegivingen? Det er fortsatt ikke for sent å stemme inn Amulet til årets metalalbum eller gi Bjørn Torske seieren i techno/house-klassen. Klikk deg inn på Alarms nettsider (se link under) og stem i vei.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.