John Erik Kaada

Kaada sutrer ikke

– Det er klart det er trist at EMI signaliserer så klart at: «Nå må vi tjene penger», og det ikke er plass til de smalere artistene lenger, men jeg har all respekt for den jobben Per Eirik Johansen gjør, sier Kaada. Han er en av artistene som ikke får fornyet kontrakten sin hos EMI, men den talentfulle musikeren bærer slett ikke nag.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Jeg hadde jo bare kontrakt for en plate, det var aldri snakk om at vi skulle gjøre en til, så det blir vel litt drøyt å si at jeg fikk sparken. Jeg er verken sjokkert, lei meg eller bitter, understreker Kaada.

John Erik Kaada, fikk kontrakt med EMI i fjor, det gav ham anledning til å gi ut et soloprosjekt etter å ha vært en del av det moderne og kritikerroste jazz-bandet Cloroform. De markerte seg både i hjembyen Stavanger og senere over det ganske land etter mye turnering, blant annet med rikskonsertene. Kaada har også gjort seg bemerket med å lage filmmusikk til en rekke norske filmer, blant dem «Mongoland» og «Folk flest bor i Kina».

— Jeg fikk akkurat Gullklapperen i Haugesund for filmmusikk jeg har laget gjennom det siste året, så jeg er egentlig veldig oppesen. Alt dette medieoppstyret rundt EMI plager ikke meg, jeg har masse selvtillitt nå, sier han tilfreds.

Han har nok heller ikke så mye å tape, som noen av de andre artistene som har blitt sparket.

— Jeg er ikke så avhengig av et stort selskap som de mange av de andre artistene, jeg har eget studio og plateselskap. Hvis jeg vil gi ut ting, er ikke det noe problem. Sånn sett er jeg veldig privilegert, sier Kaada.

Han vil heller ikke være med i hylekoret som kritiserer Virgin-sjefen Per Eirik Johansen for ekstremt dårlig behandling av artistene og dårlig dømmekraft.

— Jeg har stor respekt for Per Eirik Johansen som sjef, han vet hva han driver med. Noen av artistene som hyler høyest om at de er så uunnværlige og føler seg dårlig behandlet burde kanskje gå litt i seg selv. Hvis de er så verdifulle, vil de ikke ha noe problem med å få kontrakt hos et annet selskap og hvis de ikke får noen ny kontrakt beviser vel det bare at Johansen hadde rett, sier han lakonisk.

— Så det er ingen utbrudd eller anklager å hente hos deg?

— Nei, men hvis du snakker med Per Eirik kan du jo hilse ham og si at vi som har blitt sparket har startet eget band og singelen «Vi duger fortsatt» kommer til høsten, humrer Kaada.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev