Borknagar

Inferno-sjef takker for seg

Metal- og ekstremrock-festivalen Inferno ble i år gjennomført for andre året på rad med suksess. Nærmere 3.500 mennesker fikk oppleve ledende norske og utenlandske band i løpet påskehelgen på Rockefeller og John Dee i Oslo. Nå velger festivalsjef Jens Fredrik Ryland å takke for seg, og heller konsentrere seg om sitt eget band Borknagar.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

28/03/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fatoumata Diawara

28/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Dekningen i internasjonale media av årets festival ser ut til å bli stor, med mer enn femti akkrediterte utenlandske journalister og fotografer. Dermed kan Infernofestivalen alt i sitt andre år ha tatt et viktig skritt i retning av å etablere seg som en ledende festival innen sin sjanger – helt i tråd med den posisjonen norske metal-artister og plateetiketter har internasjonalt.

Nå velger festivalsjef og initiativtager Jens Fredrik Ryland å takke for seg, for heller å konsentrere seg om å lage musikk og sitt eget band Borknagar. «Jens er en sentral ressursperson innenfor miljøet, og har vært med å bygge opp Inferno fra grunnen. Han vil bli savnet som bakmann», sier Inferno Festivalen i en pressemelding.

Selv gir Ryland denne begrunnelsen for at han nå velger å trekke seg tilbake fra festivalen.

— Jeg er musiker. Borknagar er min førsteprioritet, og kicket av å stå på en scene og spille musikk jeg står for, er grunnen til at jeg er i musikkbransjen i det hele tatt. Jeg vil derfor forlate mine verv i Infernofestivalen for å fokusere på de riktige tingene: først og fremst musikk.

Samtidig er Ryland stolt over hva den ferske, norske festivalen har oppnådd på så kort tid, og mener at den definitivt er liv laget også uten hans videre medvirkning.

— Infernofestivalen var i begynnelsen et spennende prosjekt som jeg ikke på noen måte hadde trodd skulle vokse så fort som det har gjort. Inferno ble eter hvert en forpliktelse mer enn en lidenskap, noe som førte til opprettelsen av et styre, involvering av flere mennesker for å gjennomføre noe så stort. Etter årets festival er Infernofestivalens styre i stand til å gjennomføre festivalen uten meg, noe som gjør at jeg kan trekke meg tilbake uten dårlig samvittighet. Jeg regner med at neste års Inferno blir enda større og får enda mer blest enn årets, og gleder meg allerede. Forskjellen er at jeg da skal ha tid til å se bandene, ikke fly rundt for å oppfylle deres krav.

Inferno Festivalen karakteriserer det minelige bruddet på denne måten: – Vi håper Jens vil være å finne på Inferno i årene fremover både som musiker og æresgjest.

Borknagars neste album skal etter planen spilles inn høsten 2002. I mellomtiden skal bandet ut på flere større festivaljobber i Europa, og skal også legge ut på en større USA-turné. Da Ballade snakket med Ryland under dobbeltkonserten med Red Harvest og Khold på John Dee lørdag, kom det også opp planer om en kraftig Europa-turné til høsten, og da med et av de for tiden aller mest omtalte, norske metal-bandene.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev