Dimmu Borgir 2003_3 (Foto: Alf Børjeson)

Inferno Metal Expo

Inferno ekspanderer og tar i bruk Sentrum Scene, i tillegg til Rockefeller og John DEE, som festivalarena. På Sentrum Scene tilbyr Inferno Metal Expo (IMX) påskeåpne musikk- og klesstands, fotoutstillinger, artistsigneringer, instrumentklinikker, kinovisninger og performance-opptredener.Det hele skjer på dagtid mellom kl.12 og 18 – bare et steinkast unna konsertdelen til festivalen.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Årets Infernofestival, som er et av årets høydepunkter for både norske og utenlandske metalentusiaster, har i år for alvor tatt opp konkurransen med by:Larm når det gjelder å tilby mangslungne opplevelser utover selve konsertene.

Det hele skjer på dagtid mellom kl.12 og 18 på Sentrum Scene – bare et steinkast unna konsertdelen til festivalen. I følge Ann Christin Rihm, presseansvarlig i Inferno Metal Festival, er IMX en viktig utvidelse av tilbudet til Inferno-publikummet:

— I fjor etablerte vi konferansedelen under festivalen, IMC – Inferno Music Conference som et viktig møtested for media og musikkbransjen. Nå utvider vi tilbudet for publikum med to sprengfylte dager på Sentrum Scene med metal-kultur fra A til Å.

— På IMX får også de under 18 år muligheten til å oppleve noe av det Inferno har å by på; høre bra musikk, henge ut med metalfans fra hele verden, kjøpe musikk & merchandise – og kanskje møte artistene personlig, reklamerer Rihm.

— ESP-gitarer vil ha artistsigneringer og instrumentklinikker: Torsdag er det signering med Shagrath, Silenoz og Galder fra Dimmu Borgir. Og fredag vil Obsidian C fra Keep of Kalessin og Steinar Gundersen (Spiral Architect og sessiongitarist i Satyricon) ha instrumentklinikk og signering, supplererer Heidi Remmen i Radar Booking og Infernofestivalen.

Det blir videre signeringer med Samoth fra Zyklon – og ikke minst årets festival-headlinere Immortal, representert ved Abbath og Apollyon.

— Det blir videre intervjuer og musikkvideoer i regi av MTV Headbanger’s Ball på storskjerm og med konsertlyd, metal quiz med CD-dryss i premiering og Guitar Hero konkurranse med finale på scenen – med muligheten til å vinne en signert LTD-gitar fra artistene ovenfor, forteller Remmen.

En spesialutgave av den mye omtalte «A Headbanger’s Journey» fra 2005 (regi Sam Dunn og Scot McFadyen) vises som kinoforestilling. Filmen prøver å analysere metal som musikksjanger og livsstil, og har intervjuer med bl.a. Slayer, Mayhem, Emperor, Lemmy og flere. Også norsk black metal blir viet mye oppmerksomhet.

Torje Norén , som er prosjektansvarlig i Turbine agency sier:

— Inferno har de siste årene vært utsolgt – og det har vært naturlig å utvikle festivalkonseptet videre, uten å endre den intime atmosfæren med konserter på Rockefeller og John DEE. Inferno Metal Expo utfyller konsertdelen og vil forsterke helhetsopplevelsen for publikum. Konseptuelt er Inferno en av mest helstøpte musikkfestivalene og setter Norge ytterligere på det internasjonale festivalkartet.

IMX-billlett koster kr. 50,- og gjelder for både Skjærtorsdag og Langfredag. Kinobillett koster kr. 20,- i tillegg per dag.Det er fri entré med Inferno-festivalpass. Det vil være fri aldersgrense og barservering i avgrensede soner.

Inferno Metal Festival er en av verdens ledende ekstremmetal-festivaler, og arrangeres i Oslo hver påske. Norske black metal-legender og ferske utfordrere opptrer sammen med utenlandske artister innenfor metal sjangeren. Inferno er da også forlengst blitt et kultfenomen som tilrekker seg et dedikert publikum fra hele verden.

Programmet til Infernofestivalen finner du på www.infernofestival.net.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev