Skulls

Ifpi.com kapret av pirater

Oops, plateorganisasjonenes eget nettdomene ble kapret av pirater. Det neste kan bli en egen øy for ”de lovløse”.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) organiserer plateselskaper verden over i nasjonale foreninger som er knyttet sammen via en verdensomfattende føderasjon med hovedkontor i London. Nå skal organisasjonen ha glemt å fornye sitt gamle domene IFPI.com, og nettpirater har kapret domenet. IFPI.com fører i stedet til fildelingsnettverket Pirate Bays nye stiftelse ”International Federation of Pirate Interests” (IFPI) i følge IT Avisen.no.

Hovedsiden IFPI.org er fortsatt eid av International Federation of the Phonographic Industry, og IFPI.com sendte før eierbyttet brukerne over til IFPI.org.

I følge IT Avisen avviser Peter Kopimi i the Pirate Bay alle anklager om at de har brukt ufine metoder for å skaffe seg domenenavnet.

— Det er ikke en hack, men noen har gitt oss domenenavnet. Vi har ingen anelse om hvordan de fikk tak i det, men nå er det vårt og vi beholder det, forteller Kopimi i følge avisen.

Ønsker egen øy

Samme sted kan også fortelle Pirate Bay fortsetter med å samle inn penger til å kjøpe mikronasjonen Sealand som er lagt ut for salg. Den nedlagt oljeplattformen utenfor Storbritannia er opprettet som selvstendig nasjon. Den selvoppnevnte Prince Michael of Sealand nekter imidlertid å selge mikronasjonen til Pirate Bay, da han selv er mot brudd på opphavsretten.

Pirate Bay har visst ikke gitt opp jakten, og er fremdeles på utkikk etter sitt eget sted.

For ordens skyld, IFPI.no fungerer som det skal.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev