Ida Maria, 2007

Ida Maria vant Urørt-finalen

Ida Maria Børli Sivertsen vant lørdag Urørt-finalen med låten «Oh My God». På de neste plassene fulgte X-Queen of the Astronauts og The Royalties. Alle tre var fra før av klare for by:Larm i Trondheim i februar. Fra før av har Ida Marie også stukket av med seieren i ZoomUrørt-finalen for 2006, der prisene går til artister med stort scenetekke.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Årets Urørtfinale gikk på John Dee i Oslo, og på direkten på P3 lørdag kveld. Rundt 250 mennesker var til stede i salen, og stemte X-Queen of theAstronauts fra Notodden frem som sine favoritter.

Takket være juryens stemmer ble det likevel Ida Marie som nok en gang kunne gå av med seieren. I juryen satt Claes Olsen, som er bookingansvarlig for Øyafestivalen, sammen med Dagbladets Sigrid Hvidsten, artist Sondre Lerche og Mats Borch Bugge, fungerende musikksjef i P3.

— Jeg har virkelig tro på Ida Marie og bandet. De har bevist at de kan levere både i studio og live. Jeg gleder meg til å høre hvordan plata kommer til å låte, sier Borch Bugge til NRK.no.

Ida Marie Børli Sivertsen fra Nesna, som også sang på Elektro Ompaniets utmerkede «Elektromecannibalism» i fjor, har nå har base i Stockholm.

Denne hektiske lørdagskvelden kunne hun bl.a. innkassere 25.000 kroner i premiepenger, pluss en spillejobb på Quart.

— Jeg tenkte på forhånd at det ville vært kult å komme blant de fem beste og hadde ingen forventninger. Nå klarer jeg ikke helt å skjønne hva som har skjedd, uttalte hun til P3 lørdag kveld.

Ida Maria og musikerne hennes vant også Zoom Urørt-prisen i november, og skal dermed ut på Norges-turne i regi av Zoom Urørt, sammen med The Cables fra Oslo. Også dette bandet, som har fått mye oppmerksomhet gjennom en hel artikkelserie i Aftenposten der de har ført sin egen dagbok, vil entre scenen under by:Larm 2007.

Årets Urørt-finalister var The School, Rektor, Sirka Ragnar, Nina Nielsen, Karatkorn, Fork, The Fuel, X-Queen of the Astronauts, The Royalties og Ida Maria.

Ballade snakket mandag med den noe reisetrette, men svært så fornøyde Urørt-lederen Siri Narverud Moen i Trondheim.

— Dette var på alle måter moro, forteller Moen, som også var programleder på P3s direktesending sammen med Totto Mjelde fra «Pyro».

— Det å bli plukket ut blant de ti beste låtene på Urørt i året som har gått, er en kjempebragd i seg selv. 2006 har vært et enormt rikt år for oss som hører på det aller nyeste i Norge, og jeg vil takke alle finalistene, sier Urørt-sjefen, som legger til:

— Ikke bare har det kommet enormt mange nye band i 06 – også Urørt har fått sprengt all kapasitet, og disse ti er plukket ut blant flere tusen nye låter.

Du finner nettsidene til Ida Marie på denne lenken – eller ved å manøvrere deg til hovedsiden til NRK.no/Urørt.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev