Ellen Horn

Horns tale under Hit Awards

Her er talen kulturminister Ellen Horn holdt under åpningen av Hit Awards 2001 i Oslo Spektrum, 15. september 2001. – La oss i kveld ta avstand fra alle typer vold og terrorisme, og samtidig minne hverandre om at vi mennesker er mer like enn ulike, sa hun blant annet.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Sorgen og gleden er to gamle følgesvenner.

Denne ukens terrorhandlinger i USA er ingen upåvirket av.

En hel verden sørger, og våre tanker går til de tusener av uskyldige som er rammet. Time for time følger vi amerikanernes innsats, og deres imponerende vilje til å insistere på at livet må gå videre.

Katastrofen skjedde ikke i vårt land, men det skjedde allikevel med oss alle!

Havet av lys og blomster utenfor Den Amerikanske Ambassaden her i Oslo viser dette med all tydelighet.

I denne tiden av angst og fortvilelse trenger vi å ta en tenkepause, og spørre oss selv hva som er viktigst. For meg er det kjærlighet og toleranse.

Og vi må finne utløp for følelsene våre. For mange er musikk det sterkeste uttrykk for følelser. Vi må aldri la de destruktive kreftene ta fra oss muligheten til å møtes i glede over musikk!

USA er popmusikkens vugge, og den verdensomspennende popmusikken binder all ungdom sammen i et stort og sterkt fellesskap. Nye konflikter trenger nye løsninger, og ungdommen er bedre enn oss andre til å tenke nye tanker. Vi trenger ungdommens mot og krefter nå.

La oss i kveld ta avstand fra alle typer vold og terrorisme, og samtidig minne hverandre om at vi mennesker er mer like enn ulike.

La oss i kveld se på musikken som et stort bankende hjerte med felles pulsslag i hele verdenssamfunnet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.