Equicez (foto: Rune Bendiksen)

Hip hop-selskap satser uavhengig

Pass It Records satser på norsk hip hop og å forbli uavhengig. Det nystarta selskapet har skrevet kontrakt med Ubåt fra Pen Jakke, F.EM one, Cast og produsentene latHans og Illeig, og vil i første omgang gi ut tolvtommere. Og i kveld lover F.EM one å vinne Straight Spittin’ mc battle på Blå i Oslo.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

— Jeg vant i fjor og skal vinne igjen i år, jeg driter i hvem jeg skal konkurrere mot. Rappere i Norge har ikke nok erfaring med å freestyle, så konkurransen er ikke god nok. Jeg må til utlandet for å få konkurranse, sier Axel Purcell, alias F.EM one.

Torsdag 21. juni arrangeres Straight Spittin’ for andre år på rad – en «mc battle» der rappere konkurerer mot hverandre. Alle tekstene skal være «freestyles», altså improviserte tekster. Konkuransen er delt i to; en med rap på norsk og en med rap på engelsk. Definite vant i fjor den norske delen, ,mens F.EM one vant den engelske.

På engelsk er Snowball, F.EM one, Palabras, og PTA påmeldt. På norsk er Roma, Definite, Viballistic, og Råkk Støtt blant konkurrentene.

I fjor kom F.EM one nærmest ut fra intet og knuste all motstand, men i år må han finne seg i favorittstempelet. Og til høsten kommer debuterer rapperen på det nystartede plateselskapet Pass It Records.

– Vi og våre artister gjør alt selv og det vi ikke kan leier vi inn folk til. Vi har ingen drøm om å få kontrakt med et av de store plateselskapene. Når vi kommer til å gi ut CD-plater, inngår vi nok en distribusjonsavtale med et av de store, men målet er å holde oss mest mulig uavhengige, sier Julian Kibsgaard i Pass It Records.

Selskapet er for tiden i ferd med å bygge et stort studio i Møllergata i Oslo, og en av filosofiene bak driften blir å lage masse låter – som ikke nødvendigvis vil bli gitt ut.

– I dag er det altfor mange som gir ut skiver som egentlig ikke burde gjort det. Alle har muligheten til å lage et album i dag, men det er mange som mister perspektivet over hva som er bra og dårlig. Vi vil produsere mye, men være meget selektive på hva vi faktisk gir ut, forklarer Kibsgaard.

F.EM one blir som nevnt først ut på Pass It Records; mens Ubåt og Cast jobber med solomateriale, og mot neste år jobbes det med en samleplate på CD og vinyl. I tillegg jobber F.EM one og Cast sammen som duoen Equicez.

Hittil har begge rapperne markert seg som freestylere, men på plate er eneste bidrag så langt «Finding A Label Name» med F.EM one på samleplata «Carhartt/Stress.no vol. 3» – en låt som for øvrig handler om hvordan Pass It Records fikk sitt navn: «Finding a label name is like naming a child/Then raising it/I’ll make sure it won’t grow vague in a while», som han selv sier det.

– Vi har gjort nok freestyling, nå er det på tide å levere tracks, sier Cast alias Geir Kristiansen, som selv slenger ut linjer som «Fargerik som en påfugl/Har et mål om å nå gull/I mellomtiden trekker jeg på en joint/På størrelsen av en vårrull».

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.