Marit Karlsen

Gravøl for Roxrevyen

Roxrevyen var NRK Petres lengstlevende program. Når dette flaggskipet innen norsk musikkjournalistikk nå skal legges ned, skjer det i form av et gravøl på klubben Mono i Oslo onsdag 12. september. På scenen finner vi bl.a. Röyksopp, King Midas og Xploding Plastix.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Som Ballade kunne melde i begynnelsen av juni, ble Roxrevyen nylig vedtatt lagt ned etter nærmere åtte års drift. Roxrevyen er det eneste programmet som har fulgt Petre helt siden kanalen startet opp 2. oktober 1993, og har vært en frisone for journalistiske dypdykk og ikke-formatert musikk .

Nå er Roxrevyen blitt erstattet av det nye magasinprogrammet Musikkmisjonen. Den ferske satsingen har sin premieresending i dag, 3. september, og er tenkt å gå fra klokken 21 til midnatt hver mandag til onsdag. Terje Ramberg er produsent, mens vi blant reporterne finner navn som Gro Narvestad, Totto Mjelde og Aage A. Wolff.

Marit Karlsen følger ikke med inn i Musikkmisjonen, men får isteden sitt eget program på søndager, som skal ha tittelen Karlsens Kabin. Også metal-jourmalisten Gro Narvestad får en egen sending kalt Ambolt, mens NRK-veteranen Harald Are Lund skal ha en søndagssending kalt HAL 9000.

— Jeg tror Roxrevyen har vært ganske vellykket, på tross av små ressurser, fortalte Marit Karlsen til Ballade i sommer. – Jeg føler i hvert fall at musikk-Norge har vært glade for å ha oss. Jeg skal ikke si at oppblomstringen av norsk rock er vår fortjeneste, men vi har vel i hvert utgjort en kanal som mange musikere har kunnet nå ut gjennom.

Gravølet for Roxrevyen finner sted på Mono i Oslo, og byr utover konsertene med Röyksopp, King Midas og Xploding Plastix også på DJ-sett med Petre-folk som Harald Are Lund, Erik Eriksson; Gro Narvestad og Marit Karlsen. Konserten finner sted onsdag 12. september, og det vil være forhåndssalg på Mono fra onsdag 5. september.

I kveld, 3. september, er det for øvrig duket for et nytt Poplove-arrangement på Mono, der The Chicpeas og The Jessica Fletchers skal innta scenen.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev