girl in red på Bylarm 2019 (Foto: Endre Lohne)

girl in red nominert til europeisk talentpris

girl in red eneste norske nominert til pris som skal styrke europeisk populær- og kontemporær musikk.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Music Moves Europe Talent Awards 2020 er en årlig EU-pris for populær og kontemporær musikk som hyller artister i ferd med å bryte igjennom. Prisen skal representere dagens og morgendagens europeiske sound, heter det i pressemeldingen fra arrangørene.

De nominerte til prisen ble offentliggjort under Reeperbahn Festival i Hamburg nylig, og girl in red er den eneste norske blant de 16 nominerte.

En internasjonal jury vil velge åtte vinnere. I tillegg vil fans fra hele Europa også stemme på sine favorittartister blant alle de 16 nominerte, for å kåre vinneren av Public Choice Award. Alle vinnerne vil bli offentliggjort 17. januar 2020 på Eurosonic Noorderslag (ESNS) i Groningen i Nederland.

Hver vinner som blir kåret av juryen vil motta en premie til en verdi av €10.000, som skal brukes på å utvikle deres internasjonale karrierer. I tillegg vil vinneren av Public Choice Award 2020 også motta en premie på €5.000,-.

De 16 artistene som er nominert til Music Moves Europe Talent Awards 2020 er:

5K HD (AT)
Anna Leone (SE)
AU/RA (DE)
Beast in Black (FI)
Charlotte Adigéry (BE)
Flohio (UK)
Fontaines D.C. (IE)
girl in red (NO)
Harmed (HU)
Hugo Helmig (DK)
Kimberose (FR)
Meduza (IT)
Naaz (NL)
Perfect Son (PL)
Pongo (PT)
Tribade (ES)

Feiring av europeisk talent
Sammenlignet med anglo-amerikansk musikk er totalprosenten av musikk med opprinnelse fra det kontinentale Europa relativt liten, melder samarbeidstiltaket Music Moves Europe Talent Awards, som har som mål «å aksellerere de internasjonale karrierene til lovende europeiske artister».

Music Moves Europe Talent Awards er organisert av ESNS og Reeperbahn Festival i samarbeid med Yourope, Independent Music Companies Association (IMPALA), International Music Managers Forum (IMMF), Liveurope, Live DMA, European Music Exporters Exchange (EMEE), Digital Music Europe (DME) og media partner European Broadcasting Union (EBU), med støtte fra det nederlandske utdannings-, kultur- og vitenskapsdepartementet, provinsen Groningen og Groningen by. Prisutdelingen er implementert i tett samarbeid med EU-kommisjonen og støttet finansielt av Creative Europe.

Les mer om Music Moves Europe Talent Awards her.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev