Garage (logo)

Garage Oslo åpner i kveld

Klokken seks i kveld åpner Garage Oslo dørene for aller første gang. – Jeg tror nok en del vil få sjokk når de ser hvordan vi har forandret stedet, sier daglig leder Monica Reigstad, som håper at den nye klubben vil skape grobunn for et frodig musikkmiljø i hovedstaden. – Vi er ikke her for at musikklivet skal gi oss noe, vi er her for å bidra med en ny kulturscene, fremhever Reigstad overfor Ballade.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

Mens So What! hadde mørke vegger og en bar midt i lokalet, kommer Garage til å se nokså annerledes ut, forteller Reigstad:

— Jeg tror nok en del av So What! sine gamle stamgjester kommer til å få sjokk. Vi har revet kjøkkenet, og bygget en ny flott bar på venstre vegg. Det er også lysere farger i lokalet, og vi har fått bilder på veggene fra en kunstner i Bergen. Garage er definitivt ikke mørk og svart, men kommer fremdeles til å være et intimt og hyggelig sted, lover Reigstad.

Mens So What! markedsførte seg som «The Independent Club», kommer Garage til å bli en mer reinspikka rockeklubb, kan Reigstad fortelle.

— Vi kommer til å ta So What! sin linje litt videre, samtidig som vi også kommer til å ta med oss mye fra Mono og Garage Bergen. Musikkmessig kommer vi nok til å stille i samme gaten som dem, med unge lovende til etablerte musikere – kriteriet er at musikken skal være god, enten den er norsk eller utenlandsk.

Om Garage kommer til å følge opp forgjengerens 240 konserter i året er enda uvisst, men lokalets konsertkjeller, som ikke kommer til å åpnes på enda en stund, vil etter hvert fremstå ganske annerledes, røper Reigstad:

— Eierne skal skifte vifteanlegget, og scenen skal bygges om for å få bedre lyd. Også kjelleren kommer nok til å se ganske annerledes ut. Dette planlegges enda, men innholdsmessig håper vi å lage en like god konsertscene på alle måter, på samme linje som Garage i Bergen. Om vi kommer til å ha konserter hver kveld vet jeg ikke, men et par konserter i uken skal vi alltids klare, tror hun.

Garage-tradisjonen med Spellemannpriser som dørhåndtak vil også videreføres i Oslo, men Reigstad vil foreløpig ikke ut med hvem som har stilt prisen til disposisjon:

— Vi har ikke bestemt oss for om vi vil si ja takk enda, så noe navn kan jeg ikke gi deg, sier hun.

Men en sterk lokal forankring – det skal klubben i Grensen fortsatt ha.

— Å ta vare på det lokale er en viktig del av konseptet vårt, vi vil ha en musikkscene som er tilgjengelig også for de uetablerte. Vi kommer til å ha konserter med 18-års grense, og bidra til å skape et miljø rundt musikken. Vi er ikke her for at musikklivet skal gi oss noe, vi er her for å bidra. Både Garage, So What! og Mono startet med musikken som utgangspunkt, og det er en viktig idealisme å ta vare på, mener Reigstad, som samtidig håper å lære av andres feil, slik at man slipper å brenne ut for tidlig:

— Vi kommer til å legge opp administrasjonen litt annerledes, og jobbe mye på dagtid. Vi har en bra besetning i baren, der vi har ansatt seks-syv stykker, som vi også har oppfordret til å ta vare på seg selv. At ledelsen eller personalet brenner ut en gang til er ingen tjente med, sier Reigstad, som håper å lokke et bredt publikum til Garage.

— Vi er interesserte i å trekke til oss alle som er involverte i musikk, eller liker musikk. Rockerne må for all del ikke være redde for å stikke innom – det er de som skaper miljøet, avslutter hun.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev