Månefestivalen 2004, festivalstemning (Foto: Øyvind Hansen)

Fredrikstad stiller seg i kø for by:Larm

Oddproductions i Medieparken i Fredrikstad har nylig overlevert byens kulturpolitikere en rapport, der de konkluderer med at plankebyen er vel kvalifisert til å søke by:Larm-status i 2007. – Fredrikstad har med den foreslåtte FMV-utviklingen alle muligheter for å få ByLarm, sier by:Larms bookingsjef Runar Eggesvik, og får støtte av Erlend Moegård Larsen, som sier at by:Larm er «svært interessert» i Fredrikstad som kandidat i 2007. by:Larm 2005 arrangeres for øvrig i Stavanger, og søker i den forbindelse ferske talenter. Alle artister som vil prøve lykken, kan nå registrere seg på by:Larms nettsider – innen 1. oktober.

Kalender

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det er firmaet Oddproductions i Fredrikstad som i sommer leverte en rapport til kulturutvalget og Fredrikstad kommune. Rapporten munnet ut i en krystallklar konklusjon – Fredrikstad er kvalifisert til å søke ByLarm 2007. Rapporten var på 30 sider, og inneholdt bl.a. følgende betraktninger:

«By:Larm er landets viktigste happening innen ny musikk, som alternerer årlig mellom landets viktigste musikkbyer i februar. Fredrikstad er en svært velkommen kandidat – og kan bli tildelt by:Larm 2007.»

«By:Larm er en stiftelse som arbeider for å fremme ny norsk musikk gjennom å arrangere by:Larm årlig i februar. Dette er ingen statisk størrelse, men kan betegnes som en kombinasjon av musikkfestival, bransjetreff, konferanse og showcase for nye artister. Det ligger føringer for mer nordisk/internasjonal orientering i årene fremover. Dette betyr en enorm opptur for vertsbyen i en ellers stille periode, med mange tusen tilreisende, og i Bergen ble overrislingseffekten beregnet til 7 millioner på en langhelg», heter det.

«Det vil være en utfordring å over tid sikre eierskap til bylarm 2007″, skriver Odd C. Hagen i Oddproductions. » Ett eksempel kan være at man allerde nå starter et prosjektprogram i samarbeid med f.eks. The Crypt, Månen og St Croix opp mot bylarm 2007 – som sikrer at lokale unge band gis muligheten til å utvikle seg, i oppfølging fra et team som har som målsetting å ha 10 Østfoldnavn på spillelista i 2007.»

By:Larm: – Utviklingen på FMV-området er nøkkelen

«En viktig forutsetning som også skal taes i betraktning er at vi er en ønsket kandidat», heter det i rapporten, som siterer by:Larms arrangementsansvarlige Erlend Mogård Larsen som følger:

— Administrasjonen i by:Larm er svært interessert i Fredrikstad som kandidat i 2007.

Momentet ved et by:Larm kan sammenlignes med et stort idrettsarrangement av typen Bislett Games, Holmenkollen eller World Cup i alpint, mener Oddproductions i rapporten.

«By:Larm har signalisert at et konsentrert bylarm vektet mot FMValternativet, kombinert med andre gode sentrale spillesteder, vil være et av byens sterkeste kort for et kandidatur i 2007 sammen med det faglige tilbudet – med eksempelvis fokus på det multimediale aspektet ved musikkbransjen», skriver Odd C. Hagen.

Hans sluttappell til Fredrikstads kulturpolitikere munnet ut i følgende konklusjon på rapporten:

«Fredrikstad er en spennende og beviselig sterk kandidat til by:Larm 2007, som i flere år har lagt føringer for å trekke slike prosjekter til byene. Det ville være synd å ikke plassere Fredrikstad i dette arrangementsfelleskapet, når invitasjonen er såpass klar og kvalifikasjonen er potensielt tilstede.»

Rapporten ble presentert i sin helhet for Hovedutvalget for Kultur, 10.juni på Amundsensenteret. Saken ble realitetsbehandlet etter sommerferien, og kulturutvalget skal nå ha bedt Fredrikstads kultur Egil Syversen om å formulere en søknad.

By:Larm søker nye talenter

By:Larm, som er musikkbransjens årlige stormønstring, har de siste årene alternert mellom Stavanger, Bergen og Trondheim, med enslige avstikkere til Kristiansand og Tromsø. 10, 11. og 12. februar 2005 kommer by:Larm til Stavanger for andre gang.

— Managere, bookingagenter, plateselskaper, artister, festivaler, klubber og musikkarbeidere av alle slag fra inn og utland vil møtes for å prate og se på nye talenter, forteller Erlend Moegård Larsen. – by:Larm ønsker å presentere noen av landets beste og mest lovende artister for de nærmere 1000 bransjefolkene som vil være i byen.

Moegård Larsen melder også at årets artistpåmelding er i full gang, og at alle artister som vil prøve lykken, kan registrere seg på by:Larms nettsider på http://www.bylarm.no. Fristen er innen 1. oktober, så Moegård Larsen anbefaler alle interesserte om å gripe sjansen kjapt.

By:Larm er ellers i sitt 7. år, og har vokst til å bli Skandinavias største i sitt slag.

— Noen artister, som f.eks. Bigbang, Briskeby, Tungtvann, Side Brok og Johndoe, har tatt mange steg fremover etter en opptreden på by:Larm tidlig i karrieren, mener by:larm-generalen. – Og langt flere band har knyttet viktige kontakter og opplevd stor fremgang i form av flere konsertoppdrag, festivaljobber, omtale med mere.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev