Månefestivalen 2004, festivalstemning (Foto: Øyvind Hansen)

Fredrikstad stiller seg i kø for by:Larm

Oddproductions i Medieparken i Fredrikstad har nylig overlevert byens kulturpolitikere en rapport, der de konkluderer med at plankebyen er vel kvalifisert til å søke by:Larm-status i 2007. – Fredrikstad har med den foreslåtte FMV-utviklingen alle muligheter for å få ByLarm, sier by:Larms bookingsjef Runar Eggesvik, og får støtte av Erlend Moegård Larsen, som sier at by:Larm er «svært interessert» i Fredrikstad som kandidat i 2007. by:Larm 2005 arrangeres for øvrig i Stavanger, og søker i den forbindelse ferske talenter. Alle artister som vil prøve lykken, kan nå registrere seg på by:Larms nettsider – innen 1. oktober.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det er firmaet Oddproductions i Fredrikstad som i sommer leverte en rapport til kulturutvalget og Fredrikstad kommune. Rapporten munnet ut i en krystallklar konklusjon – Fredrikstad er kvalifisert til å søke ByLarm 2007. Rapporten var på 30 sider, og inneholdt bl.a. følgende betraktninger:

«By:Larm er landets viktigste happening innen ny musikk, som alternerer årlig mellom landets viktigste musikkbyer i februar. Fredrikstad er en svært velkommen kandidat – og kan bli tildelt by:Larm 2007.»

«By:Larm er en stiftelse som arbeider for å fremme ny norsk musikk gjennom å arrangere by:Larm årlig i februar. Dette er ingen statisk størrelse, men kan betegnes som en kombinasjon av musikkfestival, bransjetreff, konferanse og showcase for nye artister. Det ligger føringer for mer nordisk/internasjonal orientering i årene fremover. Dette betyr en enorm opptur for vertsbyen i en ellers stille periode, med mange tusen tilreisende, og i Bergen ble overrislingseffekten beregnet til 7 millioner på en langhelg», heter det.

«Det vil være en utfordring å over tid sikre eierskap til bylarm 2007″, skriver Odd C. Hagen i Oddproductions. » Ett eksempel kan være at man allerde nå starter et prosjektprogram i samarbeid med f.eks. The Crypt, Månen og St Croix opp mot bylarm 2007 – som sikrer at lokale unge band gis muligheten til å utvikle seg, i oppfølging fra et team som har som målsetting å ha 10 Østfoldnavn på spillelista i 2007.»

By:Larm: – Utviklingen på FMV-området er nøkkelen

«En viktig forutsetning som også skal taes i betraktning er at vi er en ønsket kandidat», heter det i rapporten, som siterer by:Larms arrangementsansvarlige Erlend Mogård Larsen som følger:

— Administrasjonen i by:Larm er svært interessert i Fredrikstad som kandidat i 2007.

Momentet ved et by:Larm kan sammenlignes med et stort idrettsarrangement av typen Bislett Games, Holmenkollen eller World Cup i alpint, mener Oddproductions i rapporten.

«By:Larm har signalisert at et konsentrert bylarm vektet mot FMValternativet, kombinert med andre gode sentrale spillesteder, vil være et av byens sterkeste kort for et kandidatur i 2007 sammen med det faglige tilbudet – med eksempelvis fokus på det multimediale aspektet ved musikkbransjen», skriver Odd C. Hagen.

Hans sluttappell til Fredrikstads kulturpolitikere munnet ut i følgende konklusjon på rapporten:

«Fredrikstad er en spennende og beviselig sterk kandidat til by:Larm 2007, som i flere år har lagt føringer for å trekke slike prosjekter til byene. Det ville være synd å ikke plassere Fredrikstad i dette arrangementsfelleskapet, når invitasjonen er såpass klar og kvalifikasjonen er potensielt tilstede.»

Rapporten ble presentert i sin helhet for Hovedutvalget for Kultur, 10.juni på Amundsensenteret. Saken ble realitetsbehandlet etter sommerferien, og kulturutvalget skal nå ha bedt Fredrikstads kultur Egil Syversen om å formulere en søknad.

By:Larm søker nye talenter

By:Larm, som er musikkbransjens årlige stormønstring, har de siste årene alternert mellom Stavanger, Bergen og Trondheim, med enslige avstikkere til Kristiansand og Tromsø. 10, 11. og 12. februar 2005 kommer by:Larm til Stavanger for andre gang.

— Managere, bookingagenter, plateselskaper, artister, festivaler, klubber og musikkarbeidere av alle slag fra inn og utland vil møtes for å prate og se på nye talenter, forteller Erlend Moegård Larsen. – by:Larm ønsker å presentere noen av landets beste og mest lovende artister for de nærmere 1000 bransjefolkene som vil være i byen.

Moegård Larsen melder også at årets artistpåmelding er i full gang, og at alle artister som vil prøve lykken, kan registrere seg på by:Larms nettsider på http://www.bylarm.no. Fristen er innen 1. oktober, så Moegård Larsen anbefaler alle interesserte om å gripe sjansen kjapt.

By:Larm er ellers i sitt 7. år, og har vokst til å bli Skandinavias største i sitt slag.

— Noen artister, som f.eks. Bigbang, Briskeby, Tungtvann, Side Brok og Johndoe, har tatt mange steg fremover etter en opptreden på by:Larm tidlig i karrieren, mener by:larm-generalen. – Og langt flere band har knyttet viktige kontakter og opplevd stor fremgang i form av flere konsertoppdrag, festivaljobber, omtale med mere.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev