Dadafon (Foto: Bjørn Håvard Solem)

Fornøyde norske artister på Eurosonic

Sist helg besøkte flere norske band Eurosonic-festivalen i Groningen, Nederland. I den norske kontigenten stilte hele fire artister fra Stavanger-området: Thomas Dybdahl, Helldorado, Pål Jackman og Janove Ottesen. – Samtlige artister gjorde sterke konserter, og fikk meget bra tilbakemeldinger fra både det vanlige konsertpublikumet og bransjedeltagerne, melder Tom H. Brekke i CCAP. Også Dadafon forteller om god respons.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Av Arvid Skancke-Knutsen

— På Eurosonic er det mange bransjefolk til stede, med vekt på agenter og booking-ansvarlige fra europeiske klubber og festivaler, samt et stort innslag av deltagere fra europeiske radiostasjoner, forteller en nylig hjemvendt Tom H. Brekke. – Forhåpentligvis vil artistenes opptreden på Eurosonic kunne åpne døren for flere opptredener og turneer i Europa utover året, samt økt radiospilling både i form av konsertopptak og listing av låter fra artistenes utgivelser i Europa.

Under festivaldelen av Eurosonic, som trakk i overkant av 14 000 publikummere, medvirket også Sondre Lerche, Dadafon og Niko Valkeapää fra Norge, ved siden av de nevnte artistene fra Vestlandsområdet. I alt var 29 nasjoner representert, fordelt på 1550 seminar-deltagere og 178 artister.

— En artig opplevelse var da Janove overraskende inntok scenen under Pål Jackmans opptreden og fremførte en spontan plystresolo på «Die Erlköning», forteller Brekke. – Det ble et populært og overraskende innslag for både publikum og Pål selv.

På sine hjemmesider melder også Dadafon om entusiastisk mottagelse fra musikkbransjen under Eurosonic.

— Bandet har allerede fått mange nye konserttilbud. Det jobbes nå med nye låter til neste plate, med foreløpig releasedato satt til august 2005. Albumet skal spilles inn i Nidaros Studio i Trondheim, med Hans Jørgen Støp som produsent.

Videre holder Kristin Asbjørnsen på med filmmusikk til Bengt Hamers nye film «Factotum», der Dadafon bidrar med flere låter. Publikum ved fjorårets filmfestival i Haugesund fikk en forsmak i form av låten «Slow Day», som ledsager traileren til filmen.

Det neste større eksportfremstøtet for norsk musikk blir på den tradisjonsrike MIDEM-messen i Cannes i slutten av januar. Music Export Norway melder at det er 31 selskaper som er med på den norske standen på årets MIDEM-treff. Music Export Norway har samtidig fylt på lagrene med promo-skiver under «Norway Now»-logoen, og har i disse dager gjort ferdig fire nye samle-utgivelser, i kategoriene Electronica, Rock, Country/Blues og Klassisk.

http://www.eurosonic.nl kan du finne bilder og video fra Thomas Dybdahls opptreden på Grand Theatre, samt ytterligere innformasjon om arrangementet.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this