Dadafon (Foto: Bjørn Håvard Solem)

Fornøyde norske artister på Eurosonic

Sist helg besøkte flere norske band Eurosonic-festivalen i Groningen, Nederland. I den norske kontigenten stilte hele fire artister fra Stavanger-området: Thomas Dybdahl, Helldorado, Pål Jackman og Janove Ottesen. – Samtlige artister gjorde sterke konserter, og fikk meget bra tilbakemeldinger fra både det vanlige konsertpublikumet og bransjedeltagerne, melder Tom H. Brekke i CCAP. Også Dadafon forteller om god respons.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

— På Eurosonic er det mange bransjefolk til stede, med vekt på agenter og booking-ansvarlige fra europeiske klubber og festivaler, samt et stort innslag av deltagere fra europeiske radiostasjoner, forteller en nylig hjemvendt Tom H. Brekke. – Forhåpentligvis vil artistenes opptreden på Eurosonic kunne åpne døren for flere opptredener og turneer i Europa utover året, samt økt radiospilling både i form av konsertopptak og listing av låter fra artistenes utgivelser i Europa.

Under festivaldelen av Eurosonic, som trakk i overkant av 14 000 publikummere, medvirket også Sondre Lerche, Dadafon og Niko Valkeapää fra Norge, ved siden av de nevnte artistene fra Vestlandsområdet. I alt var 29 nasjoner representert, fordelt på 1550 seminar-deltagere og 178 artister.

— En artig opplevelse var da Janove overraskende inntok scenen under Pål Jackmans opptreden og fremførte en spontan plystresolo på «Die Erlköning», forteller Brekke. – Det ble et populært og overraskende innslag for både publikum og Pål selv.

På sine hjemmesider melder også Dadafon om entusiastisk mottagelse fra musikkbransjen under Eurosonic.

— Bandet har allerede fått mange nye konserttilbud. Det jobbes nå med nye låter til neste plate, med foreløpig releasedato satt til august 2005. Albumet skal spilles inn i Nidaros Studio i Trondheim, med Hans Jørgen Støp som produsent.

Videre holder Kristin Asbjørnsen på med filmmusikk til Bengt Hamers nye film «Factotum», der Dadafon bidrar med flere låter. Publikum ved fjorårets filmfestival i Haugesund fikk en forsmak i form av låten «Slow Day», som ledsager traileren til filmen.

Det neste større eksportfremstøtet for norsk musikk blir på den tradisjonsrike MIDEM-messen i Cannes i slutten av januar. Music Export Norway melder at det er 31 selskaper som er med på den norske standen på årets MIDEM-treff. Music Export Norway har samtidig fylt på lagrene med promo-skiver under «Norway Now»-logoen, og har i disse dager gjort ferdig fire nye samle-utgivelser, i kategoriene Electronica, Rock, Country/Blues og Klassisk.

http://www.eurosonic.nl kan du finne bilder og video fra Thomas Dybdahls opptreden på Grand Theatre, samt ytterligere innformasjon om arrangementet.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev