EMI-logo

Forbrukere mot kopisperre: – Arrogant av EMI

EMI-direktør Per Eirik Johansen uttalte fredag til NRK Musikknytt at han hverken hadde «noe ønske eller noen myndighet» til å la EMIs norske artister bestemme om platene deres skal utstyres med kopisperrer eller ikke. Han hevdet også at protestene fra over 5000 platekjøpere ikke hadde noen innvirkning på EMIs beslutninger i denne saken. – Vi vil derfor nå rette denne saken mot EMIs hovedkontor, siden EMI Norge tydeligvis ikke bestemmer over sine egne utgivelser , skriver Henning Klokkeråsen i FMK.

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Av Henning Klokkeråsen, Forbrukere mot kopisperre

Etter Per Eirik Johansens utspill i NRK Musikknytt fredag er det for meg personlig viktig å komme med et svar til hans påstand om at undertegnede har lagt ut ulovlige musikkfiler med Kaizers Orchestra på min nettside, drmowinckel.com.

Dette har ingen ting med piratkopiering å gjøre. Musikkfilene som ligger ute, finnes ikke utgitt på noen av Kaizers Orchestras plater, dette er uutgitte, gamle opptak, som kun er av interesse for fansen. At disse filene ligger ute, vil derfor ikke påvirke salg av Kaizers’ plater negativt, siden man ikke får tak i utgitt materiale på disse sidene.

Jeg har ikke fått pålegg om å fjerne musikkfilene hverken fra bandet selv, bandets management eller bandets tidligere plateselskap Farmen. Tvert imot støtter bandet fansiden ved å linke til den fra deres egen side, kaizers.no. Som om ikke det var nok, har bandet også tilbudt seg å støtte siden økonomisk.

Vi ber derfor Per Eirik Johansen holde seg til saken, og ikke trekke inn helt uvesentlige ting, som han ikke har greie på.

Så til saken.

Per Eirik Johansen sier at 5000 forbrukere ikke har noe som helst innvirkning på EMIs beslutninger. Vi mener dette er ganske arrogant av plateselskapet EMI overfor forbrukerne. Til dette vil vi trekke fram et kort og godt argument fra en av de nå over 5500 forbrukerne mot kopisperre:

«Kunden har alltid rett. Den som ikke skjønner dette enkle prinsippet, taper konkurransen. Skjerp dere!» – Petter S., Oslo (fotograf).

Angående Per Eirik Johansens svar til Musikknytts spørsmål om han har myndighet til å bestemme om EMIs plater kan gis ut med kopisperre eller ikke.

Her svarer Johansen at han «har hverken ønske om det eller myndghet til å gjøre det». Han sier videre at han ikke kommer til å innfri et eventuelt ønske fra hans artister, om de selv ønsker å gi ut sin musikk på plater som er avspillbare i alle avspillere.

Vi velger derfor nå å rette denne saken mot EMIs hovedkontor, siden EMI Norge ikke bestemmer over utgivelser i Norge.

Underskriftskampanjen vil derfor bli lansert på engelsk og internasjonalt, i løpet av helgen.

Det er ellers over all forventning at så mange har skrevet under oppropet, og det viser at det er en stor gruppe forbrukere i dette landet som nekter å godta at platebransjen selger produkter som ikke virker.

Og flere blir det helt sikkert, etterhvert som flere og flere av det platekjøpende publikum blir bevisst på brukssperrens faktiske egenskaper (virker ikke på en rekke avspillere, blant annet DVD-spillere, CD-ROM i PC og bilstereospillere, kan ødelegge disse avspillerene, og gir ikke brukeren adgang til kopier til eget bruk (sikkerhetskopier, kopi til nærmeste familie og venner, og kopiering til eks. MP3-spillere)).

Interesserte kan sette seg nærmere inn i saken på http://www.forbrukermakt.drmowinckel.com. Her finner du også lenker til andre artikler om aksjonen, samt relevante lenker og bakgrunnsstoff.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Teknisk koordinator

Carte Blanche

Prosjekt-/ medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev