Folk & Røvere - Ivar og Ulph

Folk & Røvere: UtaPetreÅpplevelse

Folk og Røveres «Utadæsjælåpplevelse» rykket forrige uken inn på tredjeplass på VG-lista, nesten uten å ha vært spilt på radio. – Jeg har aldri opplevd så mye motgang med en single. Hadde det ikke vært for ZTV, hadde denne plata aldri breaket, sier markedssjef i Voices of Wonder, Dag Krogsvold. Nå har «Utadæsjælåpplevelse» solgt til gull.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

— Petre, og de aller fleste andre radiostasjonene, slaktet låta, det var ikke snakk om å spille den. Lydverket ga den samme reaksjonen. Vi har hatt klokkertro på denne plata helt fra begynnelsen av – men det har vært utrolig tungt, og vi har nok vært inne på tanken om å gi oss mer enn en gang. Plata ble sluppet i oktober, og tre måneder senere hadde vi fremdeles ingen radiorotasjon på den., forteller Krogsvold – som også forstår at «Utadæsjælopplevelse» ikke er den letteste låta å like:

— «Yes» ble spilt en del, men «Utadæsjælopplevelse» er nok ikke den letteste å forstå. Mange trodde det var en tullelåt, og behandlet den deretter.

Men ZTVs musikksjef, Merethe LaVerdi, satte den rare videoen til 20.000 kroner inn på høy rotasjon. Det ga umiddelbare resultater, og Krogsvold ser ikke bort fra at det er den spesielle videoen som har gjort sangen lettere å forstå – og dermed like:

— Dette er en låt folk må høre mange ganger, og ettersom den ikke umiddelbart falt radiostasjonene i øret, ville de ikke spille den – noe som selvfølgelig er deres rett. Nå har Radio NRJ sagt at de vil begynne å spille låta, men ellers er det like tyst. Så en ting er sikkert: Hadde det ikke vært for ZTV, hadde det gått rett på skogen, konstaterer Krogsvold.

— Det er kjempemorsomt og interessant at vi kan hjelpe norske band til å selge plater, sier Merethe LaVerdi til Ballade.

På spørsmål om radiospillingens viktighet for en artist, mener Krogsvold at dette er sterkt avhengig av hvilken artist og genre men snakker om:

— Radio har i utgangspunktet aldri vært noen topp-prioritet for Voices, vi har heller satset på presse i skriftlige medier, men for et band som Folk & Røvere er radio, og spesielt Petre, viktig. For artister som ikke har noe sekundærmarked utenfor Norge, er det også essensielt at vi som plateselskap ikke gir opp. Dersom vi virkelig har tro på arbeidet deres, skylder vi dem å ikke legge inn årene selv om det blir tungt å ro, sier Krogsvold.

Krogsvold ønsket i dag ikke å kommentere oppslagene rundt TONO-affæren, før han hadde fått flere fakta på bordet.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev