Palace Of Pleasure, 2004

– Flaut for de som skal ta over for Madrugada og Ravi

Frelsesarmeen opplever et massivt frafall av støtte-artister på grunn av deres motvilje mot å la homofile tjenestegjøre som offiserer. – Så lenge Frelsesarmeen driver med homohets, så deler de ikke ut bare tepper og suppe, men også skyldfølelse og skam, sier Ravi til Dagbladet. I tillegg til hans kumpan DJ Løv har også Madrugada, Oslo Gospel Choir, Mia Gundersen, Bjarte Hjelmeland, Thom Hell og Erik Faber sagt nei takk. Jørund Høie Skaug, som har spilt i Palace of Pleasure, betegner Frelsesarmeens menneskesyn som ”forkastelig”.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Av Knut Steen

Ravi og DJ Løv, som har stått bak flere av sommerens store slagere, har bestemt seg for å avlyse den planlagte støttekonserten for Frelsesarmeen. – Så lenge Frelsesarmeen driver med homohets, så deler de ikke ut bare tepper og suppe, men også skyldfølelse og skam, sier Ravi til Dagbladet. Overfor VG understreker han at avgjørelsen om å trekke seg var vanskelig:

Arrangerer alternativ støttekonsert

– Det mest beklagelige er at avlysningen vår rammer en uskyldig tredjepart, nemlig de hjelpetrengende i Oslo. Derfor har DJ Løv og jeg bestemt oss for å arrangere en egen konsert til inntekt for rusmisbrukere og hjemløse i Oslo, sier Ivar «Ravi» Johansen.
Hvor konserten vil finne sted er enda ikke avklart, men duoen er etter sigende i kontakt med andre hjelpeorganisasjoner de kan samarbeide med.

Massivt frafall

Madrugada vil heller ikke spille for Frelsesarmeen:

— Vi støtter Frelsesarmeens arbeid, men ikke deres syn i denne saken. Vi kan ikke spille under deres parole. Det føles ikke riktig, sier Robert Burås til VG.

Oslo Gospel Choir og deres solister Mia Gundersen og Bjarte Hjelmeland har også trukket seg, mens Sondre Lerche, Steinar Albrigtsen og Vamp har spilt for Frelsesarmeen, og brukt scenen til å uttrykke sin misnøye med organisasjonens syn på homofile.

Til Dagbladet sa Albrigtsen:

— Frelsesarmeens håndtering av homofilt praktiserende er kritikkverdig! Det er uforståelig at en organisasjon som på så mange måter viser medmenneskelighet ikke er mer tolerante over mennesker som ofte føler seg annerledes. Jeg tror ikke Jesus selv ville vært særlig begeistret. I følge Skriften var Jesus sin beste venn en tidligere prostituert. Kanskje Frelsesarmeens høye herrer burde lese Skriften på nytt, sier Steinar Albrigtsen til Dagbladet.

— Forkastelig menneskesyn

Medieviter Jørund Høie Skaug, som tidligere har spilt med Palace Of Pleasure, ville også takket nei til Frelsesarmeen – dersom han hadde blitt spurt. På spørsmål om hvor forkastelig han synes Frelsesarmeen homosyn er, svarer han:

— La oss si en sjuer, på en skala fra en til ti.

Verken Skaug eller Palace Of Pleasure har noen gang fått spille-tilbud fra frelsesarmeen, men de var tidlig ute med å påpeke organisasjonens holdning til homofile, allerede for to år siden.

— Jeg var blant annet i radio-debatt med Geir Zahl fra Kaizers Orchestra, men jeg fikk så godt som ingen støtte den gang. Derfor er det positivt at så mange engasjerer seg nå, sier Høie Skaug.

Ta uniformen fra en offiser…

Men frelsesarmeens argumentasjon har jo vært at ingen har mistet jobben – det eneste som har skjedd er at en åpent homofil mann ikke lenger for lov til å gå i offisersuniformen deres?

— Ta uniformen fra brannmenn og politifolk, og se hva slags folk du sitter igjen med. Tar man uniformen fra en som jobber i uniform, blir det selvfølgelig en degradering, selv om Frelsesarmeen påstår det motsatte. Det menneskesynet er forkastelig, og fortjener en tier på den nevnte skalaen. Dessuten er det veldig paradoksalt at musikere har så mye respekt for folk i uniform, sier Høie Skaug.

I bibelen, nærmere bestemt Paulus brev til Korinterne, Kapittel 6, vers 9 til 11, står det:
”Vet dere ikke at de som gjør urett, ikke skal arve Guds rike? Ta ikke feil! Verken de som lever i hor, avgudsdyrkere, ekteskapsbrytere eller menn som ligger med menn eller lar seg bruke til dette, verken tyver, pengegriske, drukkenbolter, spottere eller ransmenn skal arve Guds rike.”

Er det så rart at Frelsesarmeen vil holde seg til bibelens lære når det gjelder deres egen uniformerte offiserer, så lenge de har erklært krig mot synd og har et slagord som lyder ”Blod og Ild”? Kan man ærlig talt forvente seg noe annet?

— Nei, man kan vel ikke forvente noe annet. Men det står så mye rart i bibelen, både at kaniner tygger drøv, og at du ikke skal begjære din nestes asen. Mye av dette tar vi ikke bokstavelig, fordi vi forstår at ting har forandret seg. Noen tar ut det de liker og glemmer det de ikke liker, eller er ukomfortable med. Det er uansett ganske mange absurditeter ute og går her, mener Høie Skaug.

— Tenk dere om!

Og hvordan synes du norske artister bør forholde seg til Frelsesarmeen?

— Jeg synes man bør tenke seg om to ganger før man stiller opp for veldedige formål. Det er lett å la seg dupere av god merkevarebygging, og det å sole seg i glansen av hverandre. Jeg har selv stilt opp for veldedige formål flere ganger, uten å tenke meg like grundig om hver gang. Men i dette tilfellet er menneskesynet til Frelsesarmeen så forkastelig at man bør tenke seg godt om – jeg tror det blir en pinlig affære for de som skal erstatte Ravi og Madrugada, sier Høie Skaug.

Dagbladet samarbeider med Frelsesarmeen om de veldedige julekonsertene, men har side om side med sine ”Vi støtter Frelsesarmeen”- reklamer skrevet at de ikke støtter organisasjonens homosyn.

Ballade har enda ikke lykkes i å komme i kontakt med kulturredaktør Hege Duckert.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev