St. Thomas 2003

Eurosonic 2004 starter i dag

Music Export Norway melder om en hektisk start på 2004 for norske musikkekportører. I dag, torsdag 8. januar, starter Eurosonic i Groningen, Holland. Norge stiller med det største antall artister etter vertslandet, og hele tolv norske band og artister vil ha showcase-konserter i løpet av de tre dagene det internasjonale bransjetreffet foregår. St. Thomas, Ricochets, Cloroform og Thulsa Doom er blant artistene som skal prøve lykken.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

— I januar holdes to av årets viktigste konferanser for aktører som arbeider med eksport av musikk, og Norge er sterkt representert ved begge konferansene, uttaler Inger Dirdal, som er daglig leder for Music Export Norway. Til Eurosonic i Groningen, Holland, som starter allerede 8. januar, reiser hele 12 norske band for å friste internasjonal musikkbransje.

Eurosonic i Groningen samler i følge Music Export Norway både musikkanaler fra European Broadcasting Union (EBU), de store europeiske festivalarrangørene, den internasjonale musikkmanagerorganisasjonen (MMIF) og internasjonale bransjefolk. I år har over 30 norske band søkt om showcase under Eurosonic, hvorav hele 12 er blitt invitert. Dette er den største artistkontingenten utenom arrangørlandet Holland. De norske deltagerne er Ralph Myerz and the Jack Herren Band, Furia, St. Thomas, Bjørn Torske, Ane Brun, The Real Ones, Jim Stärk, Ricochets, Cloroform, The Wonderfools, Thulsa Doom og Silver.

— I fjor hadde Kaizers Orchestra en svært vellykket showcase under Eurosonic, noe som konkret resulterte i ni festivaljobber i løpet av 2003, forteller Dirdal, som koordinerer den norske deltakelsen ved konferansen. – Vi ser med stor interesse fram til årets Eurosonic, og er spent på hvem av artistene som sikrer seg festivaljobber i 2004.

I alt vil 110 europeiske band opptre på til sammen 27 scener under Eurosonic 2004, noe som innebærer at norske opptredener utgjør rundt drøyt prosent av innslagene. Til seminardelen, som foregår paralellt med festivalen, er det påmeldt rundt 1300 deltagere, mens 45 hollandske band skal i aksjon under Noorderslag-festivalen lørdag.

Den 25. januar starter også Midem i Cannes, som regnes som den kanskje aller viktigste bransjemessen i Europa. Den arrangeres i år for 38. gang, og samler om lag 10 000 delegater fra hele verden.

— Norge har spesielt gode erfaringer fra Midem når det gjelder å videreutvikle og etablere nye forbindelser for eksport av norsk musikk, sier Inger Dirdal. – Derfor vil en stor delegasjon fra norsk musikkbransje også i år være aktive på Midem. Debnne gangen vil vi også ha med oss fire nye promo-CDer, som gir en bred presentasjon av norske artister innen sjangrene pop, rock, metal og world/traditional.

Disse CDene er spesielt satt sammen av Music Export Norway, som koordinerer felles utenlandsfrenmstøt for norsk musikkbransje, og er de første i en serie på åtte musikalske visittkort. De fire neste CDene vil være klare i mars, og vil fokusere på norsk jazz, elektronika, klassisk og blues/country.

Du kan lese mer om Eurosonic på nettstedet www.iprecom.nl/noorderslag. Ballade håper å komme tilbake med en spesialskrevet stemningsreportasje fra festivalen i løpet av neste uke.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev