Ann Karin Frestad

Et sant Khaoz!

Ann Karin Frestad fant ut at det norske metalmiljøet trengte «a woman’s touch», og dermed var promo-, booking- og managementselskapet Khaoz-Productions en realitet. I dag representerer de fire jentene i firmaet artiser som Red Harvest, Nocturnal Breed, 1349, Gothminister, Cadaver Inc., Black Comedy, Mezzerschmitt og Icon Of Coil, og er også tungt inne i Infernofestivalen.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Lars Nedland

— Jeg hadde jobbet i Moonfog i over tre år, og fant ut at jeg ville bruke kunnskapen jeg hadde ervervet meg der på noe jeg styrte selv, forteller Ann. – Da Infernofestivalen kontaktet meg for å få hjelp med håndtering av internasjonal presse i forbindelse med årets arrangement, så jeg mitt snitt til å sette ting i system. Dermed var Khaoz født og fritiden min lagt død.

Hun flirer og fortsetter. – Det er tidkrevende, men gøy. Jeg har en drøm om å kunne leve av det en dag, men foreløpig er selskapet drevet på kronestykker og ren idealisme, så jeg er fullstendig dedikert til musikken jeg jobber med – det må jeg være for å holde på med dette.

Khaoz-Productionz har tre virksomhetsområder: Promotion, booking og management. Det er et rent jenteforetag, og består i tillegg til Ann av Lena Moen, Gro Narvestad og Ann Christin Haraldstad. Selskapet konsentrerer seg om norsk ekstremmusikk, og selv om det er rimelig ferskt, er oppdragsmengden høy. Ann forklarer.

— Det finnes ingen andre management-, promo- eller bookingselskaper her i landet som konsentrerer seg ene og alene om metalmiljøet. Det er ganske spesielt med tanke på at de ledende aktørene i for eksempel internasjonal svartmetall er norske. Jeg tror det er noe av grunnen til at alle aktørene vi jobber med har kommet til oss og ikke omvendt. Det er behov for et selskap som forstår sjangeren og som tar den på alvor. Det har blitt mye større aksept for metall både i presse og blant musikkelskere de siste årene, og dermed er det også mange flere muligheter med henhold til det å pushe artister, arrangere konserter og promovere skiver. I dag er det faktisk mulig å få en feature i Dagbladet eller en anmeldelse i VG selv om man spiller ekstrem musikk, og man skal ikke mange årene tilbake i tid før det ble sett på som en umulighet.

Ann er åpenbart stolt over hvordan det norske, alternative musikkmiljøet har utviklet seg, og forklarer at Khaoz bl.a. jobber hardt for å få artistene sine inn i den norske dagspressen. Virksomheten har jentene fordelt mellom seg, og hver av dem har etter hvert gått stadig lenger inn i sine egne spesialområder.

— Jeg tar meg for det meste av promo-biten, forteller Ann. – Jeg har jobbet med promotion for Moonfog og Tatra i flere år, så det lå på en måte i kortene at det ble mitt ansvarsområde. Lena og Gro har hovedansvar for bookingen, mens Ann Christin jobber med management. Hun er manager for 1349 og Nocturnal Breed, mens jeg er det for Red Harvest, Mezzerschmitt og Black Comedy. Sistnevnte er forresten et av Norges mest spennende band for tiden. Ekstremt energiske og idérike. Hold øynene oppe for dem, reklamerer hun, og avslører med det at hun alltid er på jobb for banda sine.

Ann snakker rolig men engasjert, og det er tydelig at hun brenner for det norske metalmiljøet. Jeg ber henne fortelle litt om hva den nærmeste fremtiden vil bringe oss i Khaoz regi, og hun forteller villig om planene.

— Denne sommeren blir det en del festivaljobber for Red Harvest, før vi sender dem ut på en lengre europaturné, og så skal vi i gang med metalklubben vår, Pandemonium, igjen til høsten. I september har vi booket Candlemass til å spille i Oslo, og det kommer til å bli utrolig stort. I tillegg til dette, jobber vi konstant med bookingen til neste års infernofestival, og vi legger promoplaner for band som Limbonic Art og Mezzerschmitt, som kommer med plater utpå sensommeren. Sistnevnte kommer dere nok til å få lese en del om i ukepressen til høsten, ler hun, og sikter til bandets noe ukonvensjonelle image, som nok også Ballade vil komme tilbake til.

— Det er i det hele tatt mye som skjer fremover, men først skal jeg ha meg to uker velfortjent sommerferie. Det blir nok til at jeg drar på Quartfestivalen…

Hun stopper opp, tenker seg om og flirer. – Så da blir det vel med andre ord jobb som vanlig!

Vil du vite mer? Besøk Khaoz hjemmesider på: www.khaoz-productionz.com. Alt rett over sommeren leverer de en av sine største produksjoner til nå, med Candlemass og Red Harvest på scenen på Rockefeller i Oslo 23. august.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.