Espen Horne

Espen Horne i juridisk dilemma

Den nye plata til Bobby Hughes Experience er forsinket på grunn av konflikt med gruppas gamle plateselskap Ultimate Dilemma. Gruppas musikk har blant annet vært brukt på Sky Sports, et amerikansk snowboard-program og som fast innslag i «Big Brother» på TVNorge, men bakmann Espen Horne har ikke sett snurten av noe royalty-penger.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Espen Horne (34) har slått seg opp som DJ og klesdesigner, og ga i 1999 ut albumet «Fusa Riot» – en heftig miks av obskur jazz, brasiliansk musikk, breakbeats og 70-tallsrock – på det britiske plateselskapet Ultimate Dilemma. Nå er oppfølgeren «Nhu Golden Era» klar, men Horne får ikke gitt ut albumet før de juridiske flokene med hans gamle plateselskap er løst. Horne ønsker å løses fra kontrakten med Ultimate Dilemma og gi ut plata på et annet selskap.

– Jeg vil helst ikke la avtalebrudd og elendig kommunikasjon med plateselskapet skygge for alt det positive som har skjedd med bandet. Jeg håper bare at denne prosessen ikke skal ta så lang tid at folk må vente veldig lenge på platen, sier Espen Horne til BA.
Bergenseren har tatt kontakt med juridisk sakkyndige både her i Norge og i England, med sikte på å bli løst fra kontrakten med Ultimate Dilemma. Her hjemme er det uansett Playground Music som kommer til å distribuere Bobby Hughes Experience.

– Ultimate Dilemma er trege med tilbakemelding, og Espen forsøker å få plata gitt ut på et annet selskap. Men vi vil distribuere Bobby Hughes Experience i Norge uansett. Vi håper det løser seg, slik at platen er ferdig til gruppa spiller på Roskilde, sier Kathrine Synnes i Playground Music til Ballade.

For Espen Horne rant begeret over da han nylig skulle ha møter med Ultimate Dilemma i London, og ble avspist med fem minutter. Mye tyder på at Horne kan ha betydelige summer utestående hos plateselskapet. Debutplata har solgt bra, og musikken er dessuten blitt brukt i vignetter, jingles og på flere samleplater, deriblant som fast innslag i den norske utgaven av «Big Brother».

– Men royaltypengene har ikke vi sett noe til, og en stor del av forklaringen på dette må ha med sviktende støtteapparat i plateselskapet å gjøre, forklarer Espen.
Han reagerer særlig på manglende royalties fra ”Big Brother”-eksponeringen. Ventetiden fram mot utgivelsen av «Nhu Golden Era» er ekstra plagsom, fordi Horne er svært fornøyd med bandets nye sound.

– Det er et mer moderne og litt mindre retropreget sound, med et bredere spekter av instrumenter, blant annet harpe og klarinett, influert av brasilianske rytmer. Dessuten nærmer vi oss jazzen. Nyere jazz, vel å merke, og uten at vi på noen måte forlater klubbmusikken. Det er fortsatt meget dansbart, forsikrer Horne overfor BA.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev