Trinacria, 2007

Enslaved med suksess i India

Ekstremmetallgruppa Enslaveds konsert under The Great Indian Rock Festival i India sist søndag ble utsolgt i løpet av en og en halv time. 8000 mennesker var til stede under konserten som ble filmet av indisk MTV. I tillegg stod 7000 mennesker igjen utenfor konsertområdet uten å få tak i billetter. Ballade bringer i den forbindelse et rykende ferskt intervju med Enslaved-gitarist Ivar Bjørnson, som i april også står på Inferno-scenen med Trinacria.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Bitte K. Emberland, Rikskonsertene

8000 mennesker var altså til stede under konserten som ble filmet av indisk MTV. Deler av konserten vil bli vist på MTV i India.

— Da vi kom til India, fikk vi vite at vi var ”headliner” på festivalen og responsen under konserten var utrolig bra, forteller bandets gitarist, Ivar Bjørnson.

Gruppa spilte et fullverdig Enslaved live set-program, og de fikk oppleve musikkens universale virkningskraft da det indiske publikummet reagerte på samme måte som det norske og det amerikanske publikummet gjorde under tidligere konserter i Norge og USA.

— I løpet av konserten spilte vi også noen av de mer brutale låtene våre fra 1993 og 1994, da var det nok noen blant de bakeste tusen som synes det ble litt mye, men ellers var publikum helt med, sier Ivar.

Ekstremmetall til tre generasjoner

Enslaved spilte også på klubben Tortoise Cottage i New Dehli, og mens de spilte satt tre generasjoner indiere rundt og spiste middag mens de tok i mot bandets uttrykk med åpne armer.

— Det hadde aldri i verden skjedd i Norge, sier Ivar.

— Inderne kan virke ganske fromme i og med at mange av dem er vegetarianere og ikke spiser husdyrene sine, men i deres mytologi og religion finnes det ganske voldsomme elementer.

— Det er de elementene jeg tror inderne kjenner igjen i vår musikk og derfor er de så entusiastiske.

Enslaved vant Spellemannsprisen for sitt siste album «Ruun», som kom ut på Tabu Recordings i fjor. Albumet vil også bli distribuert i India.

Trinacria

Rikskonsertene har en treårig avtale med The Great Indian Rock festival og Enslaved var det siste bandet i samarbeidet som er finansiert av Det norske utenriksdepartementet.

I tillegg har Ivar Bjørnson sammen med Maja RatkjeOg Hild Sofie Tafjord i støy- og improduoen Fe-mail skrevet et helt nytt verk på bestilling fra Rikskonsertene.

Hele Fe-mail, tre medlemmer av Enslaved og to musikere, som er kjent fra en rekke band i Bergen, har gått sammen i bandkonstellasjonen Trinacria.

Bandet og det nye verket har verdenspremiére på Rockefeller i Oslo 5.april. Trinacria skal også spille på Kongsberg jazzfestival til sommeren og når høsten kommer skal de turnere i Norge.

Enslaved reiser på Europaturne i løpet av våren, og til høsten står Australia for tur.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev