Thulsa Doom

EMI overtar Duplex Records

Duplex Records, plateselskapet bak band som Gartnerlosjen, Black Debbath, Thulsa Doom (bildet) og Bare Egil Band, går fra Tylden & Co. til EMI. Dermed vil EMI markedsføre og distribuere de nye platene til Black Debbath og Thulsa Doom, som slippes henholdsvis 23. mars og 26. april. Men Thulsa Doom er mest opptatt av at gruppa har fått internasjonal platekontrakt.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Samarbeidet begynte å spire da EMI ga ut «Nå skal de faen meg få» med gruppa Caliban All-Stars i forbindelse med EM i fotball i sommer. Den gruppa rommet blant andre folk som Kristopher Schau fra Gartnerlosjen og Ole Petter Andreassen fra Thulsa Doom og Black Debbath, og da Tylden & Cos kontrakt med Duplex Records gikk ut var EMI raskt ute med å melde sin interesse.

— Vi synes Duplex-gutta er en ålreit og svært kreativ gjeng, selv om de er nokså gærne. Vi har håp om at Black Debbath skal selge bra, med et førstemål på 5000 eksemplarer, men ser heller ikke bort fra at denne gjengen senere kan komme opp med noe som er enda mer kommersielt, sier Eivind Rølles i EMI.

Rølles understreker at Duplex-bandene ikke er tilknyttet EMIs norskavdeling, men at dette er snakk om en lisensavtale der EMI står for distribusjon og markedsføring. Dessuten har Tylden & Co. fortsatt rettighetene til Duplex’ tidligere plater, så forvent ingen nyutgivelser av gamle Duplex-verk som Sinsens «Just Like A Girl» eller Gartnerlosjens «Krem Fjes» med det aller første.

Ole Petter Andreassen, som spiller i Thulsa Doom, Black Debbath og The Cumshots (med Kristopher Schau), forteller at EMI ga et mye bedre tilbud for Duplex Records enn Tylden & Co da kontrakten mellom Duplex og Tylden gikk ut.

— Vi måtte allikevel tenke oss grundig om, for Tylden har tross alt gjort mye bra for Duplex-bandene. Men jeg må innrømme at jeg akkurat nå er mest opprømt over at Thulsa Doom har fått kontrakt med amerikanske Devil Doll Records, som skal gi ut vårt debutalbum i hele verden, unntatt Norge, gjennom sitt datterselskap This Dark Reign Recordings.

Selskapet har tidligere gitt ut plater med At The Drive-In, Gluecifer, Electric Frankenstein og Sonny Vincent, og distribuerer plater i Europa gjennom Epitaph, som har både NOFX og Tom Waits i stallen.

— Jeg tok kontakt med Devil Doll, og de ble svært interessert da jeg fortalte at jeg hadde vunnet Spellemannprisen (Black Debbath «rappet» Spellemannprisen fra Kovenant i fjor, journ.anm), og hadde jobbet med både Mayhem og Gluecifer. Etter at jeg hadde sendt musikk til selskapet tok det bare to dager før jeg fikk en mail med «consier us very interested» i retur.

Thulsa Doom er en slags supergruppe med medlemmer håndplukket av Andreassen fra hans rolle som leder for Caliban Studios i Oslo. Medlemmene har bakgrunn fra Black Debbath, The Cumshots, Rumboid og Brut Boogaloo. Slektskapet til Black Debbath (Egil Hegerberg spiller bass i Thulsa Doom) kan få mange til å tro at dette er nok et tøyseband, men Andreassen understreker at det motsatte er tilfelle.

— Dette er så langt fra tullball som det går an å komme, det skjønner man så fort man hører plata. Det er klart at Egils navn er litt belasta, men han er med utelukkende fordi han er jævla god til å spille bass. Samtidig er klart at både Black Debbath og Thulsa Doom henter inspirasjon fra mange av de samme musikalske kildene, men det er jeg som skriver Thulsa-låtene, mens Egil, Aslag Guttormsgaard og Lars Lønning skriver for Black Debbath.

Black Debbaths «Welcome To Norway» slippes 26. mars.

Thulsa Dooms «The seats are soft, but the helmet is way too tight» slippes 23. april.

The Cumshots spiller for tiden inn sin debutplate.

Mer info om Thulsa Doom finner du her.

Mer info om Duplex Records finner du her.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev