Steinar Albrigtsen

EMI halverer artiststallen

Plateselskapet EMI, som tidligere i år ble slått sammen med Virgin og Norske Gram, sparker ut nær halvparten av sin norske artiststall. Direktør Per-Eirik Johansen kvitter seg dermed med kjente og veletablerte navn som Jahn Teigen, D’Sound og Steinar Albrigtsen, men også smalere utøvere som Odd og Kaada. I følge VG ble de berørte artistene informert om prosessen gjennom et oppslag i Dagens Næringsliv.

Kalender

På lørdag offentliggjorde Dagens Næringsliv listen over norske artister som var uønskede i EMI-stallen. Samtidig som selskapet denne høsten går mot sin sterkeste norsksatsing noen sinne, blir altså antallet norske artister på selskapet dramatisk redusert. I følge VG har ikke selskapet informert artistene om prosessen, og dermed kunne de lese at de sto uten platekontrakt i Dagens Næringsliv i helgen.

Artistene er sjokkerte over behandlingen de har fått, og flere har kontaktet advokat i forbindelse med saken. – Dette er ikke måten å behandle artister på, sier Elisabeth Andreassen til VG søndag. – Er man ikke helt på toppen, så gir plateselskapet blaffen i deg. Det er en elendig måte de jobber på.

Jahn Teigen er heller ikke nådig i sin kritikk av EMI og Per-Eirik Johansen, som tidligere var direktør for Virgin Norge. – Han har hatt en hit som platedirektør i Virgin, og har vel problemer med å takle så mange artister. Dessuten er jo EMI styrt fra England og ikke fra Nord-Norge, sier han syrlig. – Dette er jævlig dårlig oppførsel!

Jan Erik Haglund er daglig leder i GramArt, interesseforeningen for gramofonartister i Norge. Han mener at EMIs fremgangsmåte i denne saken er forkastelig. – Dersom de sparkede artistenes beskrivelser er riktige, er dette veldig ille, sier han til VG i dag. Han forteller videre at han venter seg mange telefoner fra sparkede EMI-artister i løpet av uka.

Sjefsslakteren selv, Per-Eirik Johansen, sier at prosessen har vært ubehagelig, og at den har tatt lang tid. – Jeg har måttet prøve å sette meg inn i kvaliteten til artister som jeg ikke har hatt noe forhold til tidligere, uttaler han til VG.

Samtidig som EMI sparker ut kjente navn fra stallen sin, har de plassert tre ukjente artister i studio i et forsøk på å utvikle nye storselgere. Dette er modellen direktøren tidligere har brukt for å dyrke frem artister som Madrugada og Lene Marlin. Nathalia Nordnes, Anne Merete Skoge og Rebecca Stubsjø kan med andre ord komme til å bli de nye, prioriterte satsningene i et rensket EMI under Johansens ledelse.

Dette er i følge Dagens Næringsliv artistene EMI kvitter seg med: D’Sound, Jahn Teigen, Adrian / Bjørnov, Steinar Albrigtsen, Åge Aleksandersen (bryter selv med EMI), Oslo Gospel Choir, Nidarosdomens Guttekor, Soda, Elisabeth Andreassen (bytter plateselskap), Trond-Viggo Torgersen, Odd og Kaada.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev