Stillbilde fra Aggie Frosts musikkvideo Film

EMI avviser påstandene

EMI stiller seg helt uforstående til kritikken fra Geir Nordby og Bertine.com, og mener at Nordby ikke har oppført seg voksent i saken. For plateselskapet er dette et rent copyright-spørsmål.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

EMIs webmaster, Valentin Backofen, er oppgitt over måten Nordby har gått frem på, og mener at hele oppstusset kunne vært unngått med en annen oppførsel fra Nordbys side.

— Alle EMI’s utgivelser er copyright-beskyttet, noe som innebærer at man ikke uten videre kan distribuere elementer fra dem. Dette har ikke Nordby respektert, og det er grunnen til at vi tok kontakt med ham. Det startet med at jeg sendte ham en kjempevennlig mail, og først også fikk et vennlig svar tilbake. Problemet her har vært at Nordby ikke har kommunisert direkte med oss, og ikke har vært villig til å gå i en voksen dialog. Det har han tydeligvis ikke mot til.

Alle mailer fra EMI er konfidensielle
Backofen var uvitende om at korrespondansen mellom Bertine.com og EMI Norsk A/S nå ligger ute på nettet. Han mener at dette er et nytt soleklart brudd på gjeldende copyrightregler.

— På alle våre mailer står det klart og tydelig: ”This e-mail including any attachments is confidential and may be legally privileged.” Dette bryr Nordby seg tydeligvis ikke noe om.

I sin første henvendelse til Bertine.com advarte EMI Norsk A/S om flere brudd på copyrightloven. Det gjaldt ikke bare lydeksemplene som var lagt ut på siden, men også materiale som EMI selv ikke hadde noen råderett over: avissitater og fotografier.

— Dette var ting Nordby bare la ut uten samtykke fra noen. Jeg ville bare påpeke det for ham.

For lange lydfiler
Men EMI må da innrømme at Nordby tross alt har lagt ned mye arbeid i å promovere en av deres artister?

— Det er vi klar over. Men om man skal bruke vårt materiale, får man spørre om det. Det gjelder særlig på lydsiden. Jeg ser at Nordby hevder at han bare har lagt ut tredve sekunder av låtene, og derfor befinner seg innenfor den lovlige sitatretten, men jeg vet at flere av kuttene som han la ut var over ett minutt lange.

Nordby hevder at filene ikke var nedlastbare – spiller ikke det en ganske vesentlig rolle her?

— I teorien var de kanskje ikke nedlastbare. Men alle vet at man også kan laste ned real audio-filer, bare man vet hvordan det gjøres.

— Bertines management tok kontakt
Backofen benekter kategorisk at EMI Norsk A/S har fart med løgn i saken.

— Den direkte årsaken til at jeg tok kontakt med Bertine.com, var at jeg fikk en henvendelse fra Bertines manager, Eivind Brydøy, om dette, sammen med en tilsvarende henvendelse fra vår markedsavdeling. Om Nordby påstår noe annet, er det direkte feil. Jeg forstår rett og slett ikke oppførselen hans.

Backofen avviser i tillegg at andre fansider på nettet har noen grunn til å føle seg truet av EMI. Han hevder at det er tilfeldig at EMI ikke har peker til det meget oppdaterte og grundige webstedet Annelidrecker.com.

— Vi har ingen grunn til å reagere mot noen nettsteder, så lenge de respekterer spillereglene.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this