Thomas Dybdahl

EDVARD-pris til Thomas Dybdahl

Thomas Dybdahl ble tildelt TONOs EDVARD-pris under Øya-festivalen, fredag 8. august. Han fikk EDVARD-prisen for sitt verk «All’s not lost» fra 2002-albumet «… That great october sound». Denne tredje EDVARD i TONOs jubileumsår 2003 ble delt ut i klassen «Populærmusikk». Prisen består av et diplom, 40.000 kroner, samt det ettertraktede EDVARD-trofeet.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

EDVARD-juryen uttaler følgende om sangen «All’s Not Lost» og «…That Great October Sound»:

«Thomas Dybdahl har laget en sår og vakker plate, som er et ærbødig nikk til 60-tallets singer/songwriter-tradisjon, men albumet låter likevel friskt og moderne. «All’s not lost» har god tekst, god melodi, og et arrangement som
underbygger både melodi og tekst. Her er det variasjon og helhet. Thomas Dybdahl har et personlig utrykk og formidler sin egen musikk med nerve, intensitet og modenhet.»

Thomas Dybdahl ble manges fjorårsfavoritt med albumet «That Great October Sound», som skaffet ham både Alarmpris for beste popalbum og Spellemannpris i pop-kategorien. Dybdahl har tidligere markert seg som medlem i Stavanger-bandet Quadraphonics, og vakte først oppmeksomhet som soloartist med «John Wayne EP»» i 2001. Dagbladet hadde «…That Great October Sound» på tredjeplass på oversikten over fjorårets beste norske plater, og skrev: «Med knallsingelen «From Grace» – kanskje årets beste norske låt – i spissen, leverte 23-åringen fra Stavanger en upretensiøs og uvanlig sterk singer/songwriter-debut.» Groove.no var også blant de som lot seg begeistre, og kalte albumet «en fremragende plate og en imponerende debut», mens Stavanger Aftenblad mente det var «en moderne, tidløs klassiker». Lignende lovord var å finne i VG, Aftenposten, Dagsavisen og Fædrelandsvennen.

Hvert år deles det ut seks EDVARD-priser. Prisen tilfaller opphavsmannen til «fremragende verk som er urfremført i foregående kalenderår», som det heter i statuttene. Hver pris er på 40.000 kroner, samt et eksemplar av EDVARD-trofeet, designet av Bruno Oldani. TONO håper med denne prisen å bidra til å øke oppmerksomheten rundt nyskrevet norsk musikk og tekst, samt å sette fokus på TONOs virksomhet.

Tidligere i år har Knut Vaage og Lasse Thoresen vunnet hver sin EDVARD-pris, henholdvis i kategoriene Musikk for blåsere og Samtidsmusikk. Disse prisene ble delt ut under hneholdsvis EM i Brass, der Norges Musikkorpsforbund var arrangør, og Festspillene i Bergen.

Hjemmesiden til Thomas Dybdahl finner du her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.