Dugnad.net: Bilde fra flomområdet, 2005

Dugnad 2005: Norske artister og utesteder støtter flomofrene

Flodbølgekatastrofen i Asia går inn over oss alle. Svært mange kjenner noen som har blitt rammet og som savner sine nærmeste, og kulturbransjen er ikke noe unntak. Dugnad.net er en organisasjon med et bredt fundament i musikkbransjen, og oppfordrer herved alle til å være med på et felles løft for de som nå er rammet av katastrofen. Målet er å arrangere konserter og andre kulturarrangementer under paraplyen Dugnad.net i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim fra 13. til 15. januar. Samtidig gir Infernofestivalen 10 000 kroner til flomofrene, og oppfordrer andre festivaler om å gjøre det samme.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Av Arvid Skancke-Knutsen

— Vi i bransjen må gjøre vårt for å hjelpe, skriver Dugnad.net på sine nyopprettede hjemmesider. – Utesteder kan stille opp og dekke alle arrangørkostnader, mens artister kan la honoraret gå til aksjonen.

Det er Terje Bontveit og Monica Reigstad som er initiativtakere til aksjonen, som vil gjennomføres med John Edvard Karlsrud som koordinator og Runar Eggesvik fra Cafe Mono som bookingansvarlig. Tidligere pressetalsmann for Quartfestivalen, Pål Hetland, vil jobbe med mediadelen av arrangementene.

— Vi som jobber med dette jobber selvsagt gratis, og håper at andre kan gjøre det samme, sier initiativtakerne. – For oversiktlighetens skyld har vi valgt Røde Kors og Kirkens Nødhjelp som samarbeidspartnere, i visshet om at de vet hvor og hvordan pengene skal brukes.

Målet til Dugnad.net er å arrangere konserter og andre kulturarrangementer under paraplyen DUGNAD.net i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim fra 13. til 15. januar. Selve arrangøransvaret vil så langt som mulig bli overlatt til de enkelte konsertstedene, med unntak av Oslo, hvor det vil være behov for noe koordinering av arrangementene.

En rekke klubber og arrangører har alt meldt sin interesse for å gjennomføre den humanitære aksjonen, etter at en katastrofal flodbølge rammet kystområdene i Sørøst-Asia i romjulen. Mer enn 160 000 mennesker er så langt erklært døde. Seksten nordmenn er funnet omkomne i området, mens 275 så langt er meldt savnet.

— Nød og mangel på ressurser fører til konflikt, det er en lekse som historien har lært oss mer enn en gang. Situasjonen i mange av de rammede landene var i utgangspunktet ustabil, nå er den dramatisk forverret. Konflikter kan tilspisse seg som en følge av mangel på ressurser og det er livsviktig å sende støtte nå, støtte som ikke gjør forskjell på etniske og religiøse grupper. Med et felles løft kan også vi være med på stabilisere situasjonen og redde liv, oppfordrer Dugnad-folkene.

Følgende utesteder og klubber er så langt kommet med i Oslo: Café Mono, Internasjonalen, Garage Oslo, Parkteateret og Muddy Waters. I Bergen har Garage Bergen og Kameleon alt meldt seg på aksjonen, mens bl.a. Blæst vil gjennomføre arrangementer i Trondheim. Også Baråtti på Strømmen vil være på fellesløftet, i likhet med Checkpoint Charlie, Folken og Konserhuset i Stavanger.

— Våre tanker går i dag til de som savner sine nærmeste og vi oppfordrer herved om å bli med på et felles løft i solidaritet med de som nå står ovenfor en nærmest håpløs situasjon.

Dugnad.net melder ellers at de jobber med en salgsutstilling for norsk kunst i Oslo. Utstillingen vil arrangeres en av de siste helgene i januar. Norske kunstnere og kunststudenter får her en sjanse til å gjøre en innsats for flomofrene ved å gi bort et arbeid. Kunsten må være todimensjonal og kunne selges.Folk som,ønsker å bidra, oppfordres til å kontakte Cecile Campos på tlf. 40 21 36 21, eller Maria Børja, på tlf. 91 60 04 76

Dugnad er en sterkt desentralisert produksjon, der hvert arrangørscenene står ansvarlig for gjennomføringen av sine enkelte arrangement.

— Dette betyr at det kun i begrenset grad vil være behov for frivillige i gjennomføringen, skriver Dugnad.net. – Hjelp vil vi allikevel alltid trenge, og vi tar gjerne i mot alle interesserte henvendelser. Har du en god idé, stort engasjement, eller en kompetanse som kan komme til nytte, registrer deg her: http://www.cafemono.no/dugnad/kontaktoss.htm.

Arnfinn Bjerkestard i Musikernes Fellesorganisasjon forteller at han i løpet av helgen fått en del henvendelser om hva kunstner- og kulturnorge gjør i forbindelse med flomkatastrofen.

Nå tilbyr han og organisasjonen nettadressen http://musikerorg.blogspot.com/ som en kollektiv «oppslagstavle» inntil videre

— I første omgang mener jeg det er viktig å informere hverandre om de tiltak som en planlegger. De som kan og vil bruke vår «blog» til dette, er velkommen til det, sier Bjerkestrand, som også opplyser at arbeidsgruppa i Fellsforumet vil gjennomføre et telefonmøte i dag kl. 13.

I Danmark har Roskildefestivalen alt donert et betydelig beløp for å hjelpe til med det store arbeidet som nå gjenstår. Nå følger metalfolket i Infernofestivalen deres eksempel, og donerer 10 000 kroner til ofrene for flomkatastrofen.

— 10.000,00 er i dag satt inn på kontoen til Røde Kors, forteller Ann Karin Frestad i Infernofestivalen, som sammen med styret oppfordrer andre festivaler til å også gi sine bidrag.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this