Tom Kalstad aka Halfface

Club Maiden – Oslos nye alternativ-storstue?

I de gamle lokalet til SinPecado, har en ny musikkscene funnet fotfeste over sommeren. Atmosfæren på Club Maiden minner om en oppdatert utgave av nedlagte So What – eierne satser også friskt på å skape Oslos nye storstue for det mørkere alternativsegmentet. – Maiden skal ha et godt utvalg av klubbkvelder, selvstendige konserter og forhåndslyttinger, samtidig som det skal være mulig å bare slappe av og kose seg her, sier musikk- og bookingansvarlig Tom Kalstad.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Av Knut Steen

Club Maiden åpnet siste helgen i mai, og har inntil nylig holdt åpent kun torsdager, fredager og lørdager.

Med åpningstiden utvidet til mandag, tirsdag og onsdag, håper folkene bak Maiden nå på å skape en mørk og hyggelig oase for ettermiddagspils og alternativ musikk.

— Maiden skal være et alternativt musikksted, det er derfor vi har fått inn Tom Kalstad som musikkmann og bookingansvarlig, forteller daglig leder Susann Jørgensen. Sammen med forretningsduoen Hilde Hammer og Sissel Hansen (som også eier Elsker Kafé og klubben Naken) står hun også som eier av Maiden. Jørgensen, som har bakgrunn som butikksjef for Platekompaniet og barsjef, mener det er viktig å ha en av alternativmiljøets veteraner med på laget:

Mørkt og hjemmekoselig
— Tom er en god representant for den profilen vi vil legge oss på, med lang erfaring innenfor klubbdrift fra So What, Kraftwerk og en rekke andre konsepter. Vi ville lage et sted som er litt mørkt, hvor man kan gå og sette seg for å høre på metal, synth, pop og rock. Uten å bli plaget av det man vanligvis finner på VG-lista, understreker Jørgensen.

Om Maiden klarer å innfri forventningene fra ledelsen, gjenstår fremdeles å se. Men infrastrukturen er det i alle fall ingenting galt med. Lokalene er svært romslige – det første store rommet er preget av en projektorskjerm, en rekke små TVer på veggene, intime sittegrupper, biljardbord og svarte vegger. Sollyset kan man så vidt skimtes igjennom tildekte vinduer. Lengre inne finner man nok en bar, en intim men romslig konsertscene og en totalt uforstyrret bakgård. Totalt har Maiden plass til omtrent 450 mennesker innendørs.

Mye levende musikk
— Folk skal aldri betale for å komme inn til hovedbaren, selv om det er arrangementer lengre inne. Det er en av hovedideene våre. Det skal alltid gå an å komme hit bare for å sette seg ned, treffe kjente og slappe av litt. Vi legger også opp til at det skal gå an å ønske seg musikk i baren, forteller Kalstad.

Men dette betyr ikke at Maiden er et ambisjonsløst vannhull med jukebox i baren– her skal det også satses på levende musikk, blir vi fortalt:

— Vi har allerede booket inn en rekke konserter og events, også i forhold til det internasjonale musikkmarkedet. Per i dag samarbeider vi med en rekke booking og management-selskaper, målet er å være en god samarbeidspartner for alle plateselskaper som har musikk som passer inn i vår profil, forteller Kalstad.

Masser av klubbkvelder
Så langt har Maiden tiltrukket seg et knippe konsepter som vil gjeste huset på fast basis. Blant dem er Iconoclastic – tidligere kjent som Strictly Kinky.

— Iconoclastic er basert rundt den muntrere og mer dansbare delen av den elektroniske musikken. Vi vet at de satser på å hente inn kjente DJs fra Stockholm, Tyskland og Danmark, sier Kalstad

Den hardere delen av nevnte segment går under konseptet Black Alert – som også spiler alternativ rock og metal. For elektro-nostalgikerne vil kanskje konseptet 80-06 friste mer; her skal det gå i new wave, newromantic og old school EBM. Maiden har også gjenopplivet klubbkvelden Boots & Sneakers, som sikter seg inn på hardcore, punk og metalcore.

Metalfolket skal også få en egen minifestival den siste helgen hver måned, lover Kalstad. Regien for førstkommende arrangement – som gikk av stabelen i går – sto den ikke helt ukjente Geir Kolden for, under banneret Nedlok.

— Planen for Nedlok fremover er å kjøre ha to band på fredag og to på lørdag, pluss profilerte DJs som Gylve Nagel (Darkthrone) og Einar Sjursø (Lamented Souls, Beyond Dawn, Duplicate Records). Vi slipper også til konseptet Subtacto en gang i måneden – dette er en kveld dedikert til prog-rock. Første konserten i denne serien blir med norske Magic Pie, kan Kalstad fortelle.

Vil gjøre det enkelt
Men denne listen betyr på ingen måte at Maiden er ”mett” på arrangementer.

— Vi er interesserte i å trekke til oss både små og mellomstore konserter, på en måte som kan gjøre det overkommelig for begge parter. I utgangspunktet legger vi opp til at det skal være gratis for band å spille her – de tar inntektene fra billettsalget, vi tar baren. Da skal lista ligge lavt nok til at også ukjente band innenfor ”våre” sjangere kan få vist seg frem, mener Kalstad.

For den som skulle ønske å stikke nesen innom Maiden, følger her et lite utvalg av konserter og aktiviteter den nærmeste tiden:

Fredag 15.9: Konsert: Lucid Fear + Ninth Circle

Lørdag 16.9: Veldedighetskonsert til inntekt for China Care. Med Blodbank, Binärpilot og Lucky Malicee

Fredag 22.9: Club 80-06 -Retro New Wave/New romantics / Old school EMB

Lørdag 23.9: Depeche Mode slippfest for Live DVD’en ”Touring the Angel” + 3 remastrede album med bonus dvd’er feires. EMI/Mute stiller med stæsj som loddes ut i løpet av kvelden.

Fredag 29.9: Nedlok – Metalfest. Konsert med Blood Tsunami + Obliteration, DJ Necrodevil

Lørdag 30.9: Nedlok – Metalfest. Konsert med Forgery + Minas Thirit, DJ DOH

Fredag 6.10: Konsertbattle: Umeå vs. Stavanger: Insurgent Kid, Cortez Inc., On own Terms

Lørdag 7.10: Klubbkveld: Black Alert

Mer informasjon om Maidens arrangementer finnes på hjemmesiden www.clubmaiden.no

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev