Johnny Cash (Bilde fra Monos utstilling "Coverstories", av Christina Peel)

Cash vendte tilbake – Spellemannspriser etterlyses

Johnny Cash-bildet som ble stjålet fra Café Mono under stengningen i oktober, er nå kommet til rette igjen, melder Runar Eggesvik på Mono. Men bildet er skadet, og har blitt brukket i to under tyveriet. Nå vil det finne et hjem på Garage Oslo, som ellers også etterlyser pent brukte Spellemannspriser som dørhåndtak.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

I løpet av helgen 24 – 26 oktober, en periode Mono var stengt, lurte tyver seg inn i bakgården og stjal et bilde av Johnny Cash. Det 120 x 120 cm store bildet av kunstneren Christina Peel var i steingods, og veide hele 40 kg. Tyveriet var sannsynligvis godt planlagt, for det må minst ha vært to personer for å klippe bildet ned og en varebil til å frakte det bort, i tillegg til at personene har kommet seg inn i bakgården.
 
— Natt til tirsdag 2. desember ble bildet levert tilbake, forteller aktivitetsleder Runar Eggesvik på Café Mono.

Men det er bokstavelig talt noen skår i gleden:

— Bildet er skadet; det er knukket i to deler, noe som sannsynligvis har skjedd da rammen har blitt fjernet. Men det er heldigvis ikke helt ødelagt. Det er likevel uaktuelt med noen dusør, siden bildet er levert tilbake i en slik tilstand.

Mono har allerede bestilt et nytt bilde av kunstneren, og uteserveringen er vinterstengt. Derfor er det ikke aktuelt å henge tilbake bildet på sin gamle plass. Så ledelsen på Mono har besluttet å låne ut bildet til Garage Oslo, som gjerne vil henge det opp selv om det er brukket i to.
 
Garage Oslo åpner ellers kaféen i Grensen 9 i førstkommende torsdag 4. desember kl. 20. I den forbindelse har det skjedd en relativt stor ombygning av lokalene som i ni år huset legendariske So What, og til og med dørhåndtakene skal byttes ut.

— Gode erfaringer fra Garage i Bergen tilsier at Spellemannspriser er robuste og flotte dørhåndtak, forteller Eggesvik. – Men siden disse ikke er så lett å få tak i retter vi en appell til musikere som ser en større verdi i at prisen deres blir beundret og befølt av tusenvis av mennesker enn å støve ned på peishylla. Eventuelle villige donorer kan sende en mail til henning@garage.no, eller ringe 91148029.

Garage Oslos nyoppussede konsertkjeller i de gamle So What-lokalene åpner med brask og bram medio januar, forteller Eggesvik avslutningsvis. Cafe Mono begynner ellers også å få på plass et solid konserttilbud før jul, noe du kan studere nærmere på disse sidene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.