Johnny Cash (Bilde fra Monos utstilling "Coverstories", av Christina Peel)

Cash vendte tilbake – Spellemannspriser etterlyses

Johnny Cash-bildet som ble stjålet fra Café Mono under stengningen i oktober, er nå kommet til rette igjen, melder Runar Eggesvik på Mono. Men bildet er skadet, og har blitt brukket i to under tyveriet. Nå vil det finne et hjem på Garage Oslo, som ellers også etterlyser pent brukte Spellemannspriser som dørhåndtak.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

I løpet av helgen 24 – 26 oktober, en periode Mono var stengt, lurte tyver seg inn i bakgården og stjal et bilde av Johnny Cash. Det 120 x 120 cm store bildet av kunstneren Christina Peel var i steingods, og veide hele 40 kg. Tyveriet var sannsynligvis godt planlagt, for det må minst ha vært to personer for å klippe bildet ned og en varebil til å frakte det bort, i tillegg til at personene har kommet seg inn i bakgården.
 
— Natt til tirsdag 2. desember ble bildet levert tilbake, forteller aktivitetsleder Runar Eggesvik på Café Mono.

Men det er bokstavelig talt noen skår i gleden:

— Bildet er skadet; det er knukket i to deler, noe som sannsynligvis har skjedd da rammen har blitt fjernet. Men det er heldigvis ikke helt ødelagt. Det er likevel uaktuelt med noen dusør, siden bildet er levert tilbake i en slik tilstand.

Mono har allerede bestilt et nytt bilde av kunstneren, og uteserveringen er vinterstengt. Derfor er det ikke aktuelt å henge tilbake bildet på sin gamle plass. Så ledelsen på Mono har besluttet å låne ut bildet til Garage Oslo, som gjerne vil henge det opp selv om det er brukket i to.
 
Garage Oslo åpner ellers kaféen i Grensen 9 i førstkommende torsdag 4. desember kl. 20. I den forbindelse har det skjedd en relativt stor ombygning av lokalene som i ni år huset legendariske So What, og til og med dørhåndtakene skal byttes ut.

— Gode erfaringer fra Garage i Bergen tilsier at Spellemannspriser er robuste og flotte dørhåndtak, forteller Eggesvik. – Men siden disse ikke er så lett å få tak i retter vi en appell til musikere som ser en større verdi i at prisen deres blir beundret og befølt av tusenvis av mennesker enn å støve ned på peishylla. Eventuelle villige donorer kan sende en mail til henning@garage.no, eller ringe 91148029.

Garage Oslos nyoppussede konsertkjeller i de gamle So What-lokalene åpner med brask og bram medio januar, forteller Eggesvik avslutningsvis. Cafe Mono begynner ellers også å få på plass et solid konserttilbud før jul, noe du kan studere nærmere på disse sidene.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev