Apoptygma Berzerk live (Foto: Apoptygmaberzerk.de)

By:Larm med goth-fokus – og mange lokale artister

By:Larm arrangeres i år i Stavanger fra 10. til 12. februar. By:Larm har i den anledning innlede et samarbeid med den lokale goth-klubben Club Grotesque, og presenterer en mørk helaften på Atlantic Hall med Theatre of Tragedy, Gothminister, Mortiis og Apoptygma Berzerk. Andre store navn på by:Larm 2005 blir Mayhem, Simone, Annie og Madrugada, men det er også blitt plass til 26 lokale artister.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

— Vi hadde lyst til å gjøre noe spesielt i forhold til goth, og Stavanger har mest sannsynlig det viktigste goth-miljøet i hele Norge, sier daglig leder for Bylarm, Erlend Mogård-Larsen, til Rogalands Avis.

Dermed vil det under by:Larm 2005 være duket for spesialkvelden «A Midwinternight’s Scream», med Hein Frode Hansen fra Theatre Of Tragedy som ko-ordinator og arrangør for arrangementet.

— Stavanger er i en helt spesiell posisjon i verden innenfor goth-musikk, ettersom flere av verdens mest profilerte og mestselgende band innenfor denne sjangeren kommer fra et så lite område som Stavanger og omegn, sier Hansen til RA. – Dette er en sjanse til å vise norsk musikkbransje en sjanger som i stor grad har blitt ignorert, til tross for at dette er en av de største eksportartiklene innenfor norsk musikk.

I tillegg til store og spennende navn som Theatre of Tragedy, Gothminister, Mortiis og Apoptygma Berzerk, vil kvelden også by på mer ubeskrevne blad innen den mørkere delen av goth- og elektronika-musikken – slik som Red 7, Ancestral Legacy og The Beautiful People. Konsertkvelden blir for øvrig Club Grotesques første på et halvår, og flere av artistene vil være aktuelle med ferske plater.

Det er ellers i skrivende stund tre uker til årets by:Larm-arrangement går av stabelen. Arrangementet har naturlig nok blitt fulgt med stor interesse av de lokale mediene. Stavanger Aftenblad publiserte nylig en liste over lokale talenter som skal i ilde i løpet av festival-delen av Norges største musikkbransjetreff.

Også blant artistene fra Stavanger-området finner vi denne gang en fin blanding av kjente og ukjente, etablerte og nyankomne. Disse inkluderer Christer Knutsen, Sirplus, Tumbleweed, Purified In Blood, Lowdown, Rigmor, The Mayflies, The Chairs, Åse, Vetel, Stabanger Allstars, Pål Jackman, Colt, The Substitutes, Popface, Line M. Larsen, Randi Tytingvåg, Theatre Of Tragedy, Rub A Dubs, Helldorado, Skambankt, The Hillstone Halos, Syme, Tristania, Gehenna og Cloroform.

Daglig leder for Bylarm Stavanger, Alexander Tønnesen, kommenterer sammensettingen slik overfor Stavanger Aftenblad:

— En stund var det lite av de helt up and coming-artistene. Men dette har bedret seg. Samtidig må vi huske på at Bylarm er en nasjonal og nordisk festival. Band og artister helt i startfasen kan ha godt av å vente – ikke minst i forhold til de bransjeaktørene som kommer til festivalen og går rundt på konsertene. Er du helt i nybegynnerfasen, er sjansen for å falle gjennom på en festival av Bylarms kaliber avgjort til stede.

Når det gjelder seminardelen av by.Larm, er arrangørene akkurat nå i ferd med å legge aller siste hånd på detaljene. Så vidt Ballade kjenner til, synes det likevel klart at plasseringen av rockmuseet og Institiuttet for populærmusikk vil være blant debattemnene, sammen med en oppsummering av feiden rundt TV-serien Norsk rocks historie.

Flere opplysninger vil etter hvert bli gjort kjent på http://www.bylarm.no, der etternølere fremdeles også har muligheten for å registrere seg.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev