Erlend Mogård Larsen

by:Larm irritert på BRAK

Bergens Rockaktører, BRAK, arrangerer denne helgen «tromsø:NACHSPIEL», der en del av høydepunktene fra årets by:Larm LIVE vil presenteres for Hordalandspublikumet. Daglig leder i by:Larm, Erlend Mogård Larsen, er irritert over det han oppfatter som en tilsnikelse fra BRAKs side. Allerede i januar sa by:Larm nei til henvendelsen fra BRAK om et slikt arrangement.

Kalender

Musikkrettigheter 101

01/12/2023 Kl. 12:30

Oslo

ASTERISK | Tobias Kvendseth: shame tapes

01/12/2023 Kl. 19.30

Vestland

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

BRAK er en interesseorganisasjon for rytmisk musikk i Hordaland, og består av 13 organisasjoner som til sammen presenterer det meste av ny musikk i regionen. Nå arrangerer de ”tromsø:NACHSPIEL”, der ikke bare stavemåten fører tankene til ”by:Larm LIVE”, som ble avholdt i Tromsø for to uker siden. På BRAKs egne hjemmesider heter det bl.a. ”BRAK lager NACHSPIEL etter by:Larm i Tromsø… Vi samler høydepunktene fra by:Larm i Tromsø, legger til noen fremadstormende Bergensband, og presenterer resultatet… Publikum får årets stjerneskudd på ett brett.”

Erlend Mogård Larsen i by:Larm mener at dette er ren snylting på by:Larms arbeid, og er overrasket over at BRAK nå setter i gang et slikt prosjekt. Han ble kontaktet av representanter fra BRAK alt i januar, men visste ikke at ”tromsø:NACHSPIEL” skulle arrangeres før Ballade gjorde ham oppmerksom på det.

– Jeg må si at jeg er forbauset over at BRAK nå gjennomfører dette arrangementet. De kontaktet oss i januar for å få godkjennelse til prosjektet, men vi sa tvert nei, fordi vi ikke ønsker at by:Larm skal misbrukes i andre sammenhenger. Nå har BRAK tydeligvis prøvd å omgå dette ved å unnlate å bruke selve by:Larm-navnet, men det er ingen tvil om at de nå tar seg til rette med det vi selv har bygget opp. Dette er som om jeg skulle arrangere ”quart:NACHSPIEL” i Oslo bare et par uker etter selve festivalen.

Stig Sandbakk i BRAK innrømmer at helgens arrangement er en ren oppfølging av by:Larm i Tromsø, men mener likevel at BRAK har sitt på det tørre.

— Vi bruker hverken by:Larm-logoen eller navnet i forbindelse med arrangementet. Jeg kan derfor ikke se at Mogård Larsen eller by:Larm har noe med å nekte oss å kjøre et slikt arrangement.

Men dere reklamerer på deres egne sider at dere ”lager nachspiel etter by:Larm i Tromsø”, og sier i pressemeldingen at dette blir en anledning til å se «de mest interessante artistene fra by:Larm LIVE». Er ikke det å surfe vel mye på andre menneskers arbeid og merkevare?

— Vi har plukket de beste artistene fra Tromsø, ja. Men det må da hvem som helst få lov til. Jeg kan ikke se noe galt i det, og føler at vi er i vår fulle rett til dette.

Mange av de mest fokuserte artistene under by:Larm LIVE – som Kim Hiorthøy, Cloroform, Peter Chrystalief, Sondre Lerche, Furia, Silver, Icon Of Coil og Cadillac – glimrer likevel alle med sitt fravær under tromsø:NACHSPIEL.

Disse artistene spiller:

Garage, 9. mars: Breed, Crash, Kaizers Orchestra

Agora, 9. mars: Pop Till You Drop m/Stockhaus (live)

Hulen, 9. mars: Artismight, El Caco, Salvatore, Turdus Musicus

Kvarteret, 9. mars: Vidar Vang, WOO

USF, 9. mars: Smalltown Supersound Party m/Jazzkammer(release), Monopot (release), Elektronova(djs)

Garage, 10. mars: Primes, Tennis

Agora, 10. mars: Kennel m/DJ Skatebård (live)

USF, 10. mars: Delaware, PV, Sharon

Hulen, 10. mars: Cato Salsa Experience, Lano Places, Sister Sonny, Tremolo Wankers

Kvarteret, 10. mars: American Suitcase, Bad Boys Club, Datarock, Heidi Marie Vestrheim

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.