Erlend Mogård Larsen

by:Larm for fjerde gang

by:Larm melder at de er godt i rute, og gleder seg til å invitere norsk musikkbransje opp til Tromsø. Arrangementet er delt i to: by:Larm LIVE og by:Larm Seminar. Mer enn 600 delegater har nå meldt seg på til seminaret, mens rundt 350 musikere og nesten like mange frivillige vil gjøre sitt til at de tilreisende får en opplevelse for livet. Om også værgudene stiller seg velvillige, vil man blant annet kunne innta verdens største nattklubb av is og snø.

Kalender

Musikkrettigheter 101

01/12/2023 Kl. 12:30

Oslo

ASTERISK | Tobias Kvendseth: shame tapes

01/12/2023 Kl. 19.30

Vestland

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Det er i år fjerde gang by:Larm arrangeres. Tidligere bransjetreff har gått av stabelen i Trondheim, Stavanger og Bergen, og har vært viktige samlingspunkter for den norske musikkindustrien. Samtidig er by:Larm også landets største festival for band og artister i startgropen av en karriere. Big Bang, Briskeby, Tungtvann og Atakama er bare noen av gruppene som har fått et ekstra løft gjennom strategisk viktige spillejobber på by:Larm.

— Det er selvsagt ikke vår fortjeneste at Big Bang og Briskeby ble popstjerner, sier festivalsjef Erlend Mogård Larsen. – Men en vellykket opptreden under by:Larm kan opplagt være med på å skape interesse hos presse og plateselskaper. Vi merker en veldig interesse fra band som har lyst til å vise seg frem, og har mottatt rundt 700 demoer fra band i forbindelse med årets arrangement. Omtrent en tiendedel av dem har sluppet gjennom nåløyet, og får nå opptre på et titalls scener i Tromsø sentrum. Jeg tror by:Larm på mange måter fungerer som en bro mellom kjellertilværelsen og de store konsertlokalene, mellom So What og Quart Festivalen.

by:Larm i Tromsø byr på nærmere hundre opptredener i løpet tre tettpakkede kvelder. Men også den egenartede naturen og beliggenheten til Tromsø skal være med på å gi folk en spesiell opplevelse.

— Vi skal gi deltagerne en smak av Tromsø og Polarnatta, og bygger det som skal bli verdens største nattklubb av snø og is. Det blir blant annet fem ni meter høye iglooer, som vil ligge i en park på rundt fire tusen kvadratmeter. I tillegg bli det barer og en quarterpipe for snowboardere, der 5000 kubikkmeter med snø skal bades i et visuelt hav av lys og nordlys.

I disse naturomgivelsene vil det også bli urpremiere på Global Tempera, som er by:Larms eget bestillingsverk med medvirkende som New York-legenden Bill Laswell, jazzmannen Nils Petter Molvær og Tromsøs egen Anneli Drecker.

Om Seminar-delen sier Mogård Larsen følgende:

— På en måte får vi i by:Larm høyere terskel fra år til år. Ikke minst fordi vi får innspill fra folk om hva som ikke funker så godt, og hva vi bør gjøre annerledes. Det er noe vi prøver å ta hensyn til. Vi har blant annet gått litt bort fra debattformen – dette er tross alt ikke noe Fr.P-landsmøte, heller. Isteden vil vi fokusere mer på rene fakta og visjonære personligheter – de som virkelig har noe å bringe til torgs. Vi har gjester som Charlie Dimont, Europa-sjefen for EMI, den internasjonale musikkadvokaten Robert Horsfall og Mute-sjef Daniel Miller, som står bak artister som Depeche Mode, Nick Cave og Moby. Vi trenger dessuten ikke å dyrke frem motsetninger som ikke er der. Om folk har sterke meninger, skal det bli nok av muligheter for å komme med dem. Men det blir viktig for oss å få med oss den gryende optimismen, nå som norske artister er begynt å gjøre det bra. I år dro det ned 80-90 delegater til MIDEM. Det sier noe om at både små og store norske selskaper for alvor er begynt å sikte mot utlandet.

Mogård Larsen forteller avslutningsvis at det ennå er tid for eventuelle etternølere å melde seg på, men at det begynner å haste.

— Folk kan i utgangspunktet melde seg på helt til arrangementet går av stabelen, men vi har som sagt rundt seks hundre påmeldte allerede, og hotellkapasiteten begynner å tynes kraftig.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.