Venstre logo 07

– Bransjen har mistet bakkekontakten

Unge Venstre melder om nytt frontalangrep på platebransjen og Trond Giske.

Kalender

Sentralstyremedlem i Unge Venstre, Jonas Stein Eilertsen, gikk til frontalangrep på platebransjen og Trond Giske under Unge Venstres landsmøte i Ålesund.

— Fildelingsdebatten må fortone seg som en ”ubehagelig sannhet” for platebransjen. De kjemper mot vindmøller. Ser ikke bransjen at dagens lovgivning gjør hele generasjoner til kriminelle? De burde slutte å angripe rettstaten og grunnleggende menneskerettigheter og heller fokusere på fremtida, uttalte Eilertsen.

Unge Venstre hevder at 2007 har vært året fildeling ble satt på den politiske dagsorden, og at det var et forslag herfra som enstemmig ble vedtatt på Venstres landsmøte som gjorde at fildelingsdebatten ble en politisk kampsak.

— Unge Venstre har slått et salg for den frie kulturen og for avkriminalisering av en hel generasjon av unge nordmenn. Vi vil ha forbud mot DRM, fri sampling og ikke minst fri fildeling Våre motstandere er desperate og skyr ingen midler for å angripe Unge Venstre, sa Eilertsen.

Mistet bakkekontakten?

Unge Venstre mener også at platebransjen bruker nesten all sin energi på Unge Venstre. I tillegg har argumentasjonen falt ned på et nytt lavmål og bransjen truer med å bryte grunnleggende rettsprinsipper.

— Arnfinn Bjerkestrand fra Musikernes Fellesorganisasjon har truet oss med politianmeldelse for vårt synspunkt. TONO vil spore alle fildelere og straffe dem. Bransjen har tydeligvis mistet bakkekontakt med vårt rettssystem. Det er klart at konflikten nå vil bli enda mer tilspisset, fortsetter han.

Roser Radiohead

Eilertsen brukte også tid på å rose Radiohead for at de nå setter en ny standard for spredning av kultur.

— Radiohead er et fantastisk bra band! For en uke siden revolusjonerte de manges forståelse av fildeling og fremtida. Det nye albumet, eller samling av nye sanger, som forøvrig er glimrende, ble lagt ut gratis for nedlastning. Samtidig kom det en oppfordring til de som lastet ned om at de kunne gi så mye de følte for. Dette er framtida! Radiohead gjør som Unge Venstre, sprer kultur og har tro på mennesker. Samtidig kan de flire hele veien til banken. De vet at de kan spille flere konserter, få flere tilhengere og ikke minst få mer inntekter. Det er konserter dagens artister tjener penger på, avslutter Eilertsen.

Dette i følge en pressemelding fra Unge Venstre fra før helgen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev