Bjørn Berge

Bjørn Berge til Farmen

Norges kanskje største blueshåp, Bjørn Berge, har i dag skrevet platekontrakt med det vesle selskapet Farmen, som nylig har hatt en av Norges største independent-suksesser gjennom tidene med Kaizers Orchestra. Berge har ellers for alvor også begynt å ta av i Danmark.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Plateselskapet Farmen ble etablert i 1996, og eies av de tre gründerne Remo Rehder, Thomas Engebretsen og Erik Brataas. Det siste året har de opplevd en eventyrlig suksess med Kaizers Orchestra og deres «Ompa Til Du Dør», som så langt har solgt over 80 000 eksemplarer her hjemme. Nå utvider selskapet med et nytt og særdeles spennende navn: bluesgitaristen Bjørn Berge.

– Farmen er svært stolte av å kunne meddele at Bjørn Berge har valgt Farmen som plateselskap for de neste utgivelsene, hvorav den første vil komme i løpet av august, uttaler Erik Bratås i Farmen i sakens anledning. – Etter at vi innledet samarbeidet med Bjørn Berge på høsten i fjor, har vi med stort hell gitt ut hans tidligere utgivelser i Danmark, og den fokuseringen vil forstette utover høsten. I Danmark ble «Stringmachine» mottatt med tre 5’ere, og hans konsert i Ålborg ble kronet med en 6’er. Som plateselskap har Farmen et spesielt fokus på artister med særpreg og som behersker konsertformatet, og Bjørn Berge er i så måte å regne som overkvalifisert. Vi gleder oss til samarbeidet.

Bjørn Berge har utgitt treutgivelser på Warner Music under eget navn, hvorav den siste, «Stringmachine», ble tildelt en Spellemannpris i år. Hans konserter i Danmark i mai ble som nevnt svært godt mottatt i dansk presse, der Nordjyske Tidene skrev: «Den norske gitarist og sanger Bjørn Berge er garanti for turboblues og blå spirituel smerte. Han fornyer bluestradition og binger den ind i det nye årtusinde.»

Farmen er delt opp i de to selskapene Chicken Farm og Broiler Farm, og har hittil gitt ut plater med følgende elleve norske artister: Carsten Loly, La Descarga, Envelope, Tønes, Moys, Johns Quijote, Matpackers, Rex Rudi, Arne Mo, Joner, Joner, Joner & Joner og Kaizers Orchestra. De sistnevnte er denne sommeren aktuelle på både Roskilde, Quart og Øyafestivalen, og slipper denne uken EPen «Mann mot mann», som inneholder både en ny låt, tre live-opptak og to videoer. Farmen distribueres i likhet med en rekke andre mindre norske selskaper av Universal-etiketten Sonet.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev