Erlend Mogård Larsen

Beskyldes for inhabilitet

Til daglig booker Erlend Mogård-Larsen konserter for Briskeby. Samtidig var han med i juryen som kåret Briskeby til «beste nykommer» under Spellemannprisen.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

— Jeg ga beskjed til Spellemannkomiteen om at jeg ikke burde sitte i juryen for Beste nykommer, men fikk som svar at dette ikke var noe problem, sier Mogård-Larsen til Faro Journalen.

Mogård-Larsen er ansatt i Bureau Storm, som booker konsertjobber for Briskeby, Anneli Drecker, Bigbang, Ian Senior, Lars Bremnes, Subgud, Tweeterfriendly Music, Palle Wagnberg med flere.

Karene Lyngholm i Spellemannkomiteen sier derimot at komiteen ikke var klar over at en slik kobling mellom Mogård-Larsen og Briskeby.
.
— Min reaksjon er umiddelbart at Mogård-Larsen ikke ville sittet i juryen dersom vi hadde vært klar over koblingen. Vi har en klar juryinstruks som alle jurymedlemmer mottar, hvor reglene for habilitet står som første punkt. Der står det at en direkte tilknytning til platene er i strid med våre habilitetsregler.

Lyngholm opplyser at jurymedlemmer blir foreslått fra forskjellig hold i norsk platebransje, og at hun i samarbeid med Sæmund Fiskvik i IFPI foretar en siste utvelgelse av juryene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.