Bent Sæther (Foto: MFO)

Bent Sæther i Motorpsycho refser by:Larm og musikkbransjen

Bent Sæther er ikke nådig mot musikkbransjen. Han velger å boikotte hele by:Larm-arrangementet i Trondheim, og fyrer løs følgende kraftsalve: – Jeg hater alle bransjetilstelninger som pesten, og kan vel best beskrive min oppfatning av dem som fesjå for plateselskapene/managementene/pressen og alle de andre parasittene som skal tjene penger. De preges fremfor alt av en klapp på skulderen-vibb som er like kvalmende som den er uærlig. Han gir følgende råd til artistene som skal i ilden under by:Larm: – Ikke stol på noen du treffer på slike tilstelninger.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Bent Sæthers uttalelser står å lese i by:Larms egen festivalavis,som i disse dager distribueres i et opplag på 40 000. I et epost-intervju med Stian Wallum fra Natt & Dag-redaksjonen i Trondheim, som bidro med lokalt stoff fra årets arrangørby, uttaler Motorpsycho- lederen seg i svært utilslørte ordelag om musikkbransjen, som han skriver rett ut at han «stort sett forakter».

I den samme avisen har Musikernes Fellesorganisasjon, som de siste årene har satt inn mye krefter på å hjelpe Motorspycho ut av dem mye omtalte kontrakten med Voices Of Wonder, satt inn en helsides annonse, der Bent Sæther står frem med det utvetuydlige budskapet: – Alle gitarer som selges i Norge skulle vært utstyrt med en advarsel! MFO tilbyr i annonsen alle usignerte by:Larm gratishjelp med eventuelle platekontrakter, så sant disse ennå ikke er undertegnet, og er organisasjonen i hende innen 1. april.

I intervjuet i by:Larm-avisen bruker Sæther enda sterkere lut, da Wallum spør ham om han har tenkt seg på noen arrangementer under by:Larm i Trondheim.

— Messer er ikke som festivaler, konsertene er ikke grunnen til at man drar dit. Jeg hater alle bransjetilstelninger som pesten, og kan vel best beskrive min oppfattning av dem som fesjå for plateselskapene/managementene/pressen og alle de andre parasittene som skal tjene penger. De preges fremfor alt av en klapp-på-skulderen/buddy buddy vibb som er like kvalmende som den er uærlig, og jeg har sett for mye sånt til helt å få fot. Det er mulig jeg går glipp av store musikalske opplevelser, men jeg slipper i hvert fall å føle meg som en del av en bransje jeg stort sett forakter. Det eneste jeg vil si som er relevant, er til artistene som er tilstede: Ikke stol på noen du treffer på slike tilstelninger.

by:Larm må ellers også tåle mye kjeft i VG i dag, der Stein Østbø bruker sin «Helt Stein»-spalte til å sette store spørsmålstegn ved verdien av selve bransjetreff-delen av arrangementet. Han skriver at seminardelen «er til å sovne av», omtaler debattene som «bullshit-seanser» og spekulerer på om det nå foregår en styrt avvikling av hele seminardelen.

— Jeg er sikkert en av de mange som kan telle på én hånd de gangene jeg har hatt utbytte av et by:larm-seminar, dessverre, mener VG-nestoren, som også skriver at etablerte plateselskap «gjør sitt beste for å torpedere by:Larms grunntanke» ved å arrangere showcaser med sine egne artister under by:Larm-dagene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.