GURLS er et av bandene som er nominert til årets Bendiksenpris. De fire andre nominerte er Boy Pablo, Thea Hjelmeland, Ivan Ave og Pom Poko (Foto: Julia Marie Naglestad)

Bendiksenprisen: Fem konkurrerer om 100.000 kroner

Boy Pablo, GURLS, Thea Hjelmeland, Ivan Ave og Pom Poko er nominert til årets Bendiksenpris, artistenes egen pris.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Artister priser sine egne når Bendiksenprisen deles ut på 10. året. Musikkprisen skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist, melder Gramart, interesseorganisasjonen for artister, som deler ut prisen.

Prisen ble først gitt av Kulturdepartementet i anledning Gramarts 20-årsjubileum i 2009. Det er Gramarts styre, som selv er artister, som kårer vinneren.

Årets fem nominerte til prisen er Boy Pablo, GURLS, Thea Hjelmeland, Ivan Ave og Pom Poko.

– Vi har fått inn rekordmange nominasjoner fra en rekke ulike sjangre til årets pris. Det er med glede vi i styret ser bredden og talentet blant norske artister, sier styreleder i Gramart, Ivar S. Peersen, som selv spiller i bandet Enslaved.
– Samtidig har dette gjort det både utfordrende og morsomt å velge ut årets fem nominerte til Bendiksenprisen. Etter en samlet vurdering av både karrierer, utgivelser og liveopptredener har vi i styret landet på fem artister som vi mener alle er svært gode kandidater til Bendiksenprisen 2019, forteller han i meldingen fra Gramart.

Om Bendiksenprisen
Prisen er oppkalt etter nestoren i norsk popmusikk, Arne Bendiksen, som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning. Folk i musikkbransjen, medlemmer av Gramart og andre kan foreslå kandidater til prisen.

Tidligere vinnere er Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013), Highasakite (2014), Spidergawd (2015), Bow to Each Other (2016), Honningbarna (2017) og Ola Kvernberg (2018).

Fra artister til artister
Gramart er landets største interesseorganisasjon for norske artister, og har 3000 medlemmer innen alle sjangre og fra hele landet. Juryen for prisen er Gramarts styre, som består av artistene Ivar S. Peersen (styreleder), Harald Sommerstad, Karin Park, Anne Lise Frøkedal og Daniel Nordgård. Varaer er Tatiana Palanca, Kate Havnevik og Terje Tysland.

Bendiksenprisen deles ut på Gramarts sommerfest og 30-årsjubileum på Blå i Oslo torsdag 29. august.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev