Bedre tilgang på strømmedata

Universal har allerede gitt artister innsyn. Nå er også Sonys system for innsikt i artistenes egne strømmer lansert.

Kalender

Sommerpønsj

01/07/2022 Kl. 19:00

Oslo

Rockeklubben i Porsgrunn 30+2 år 20. august!

20/08/2022 Kl. 17:00

Vestfold og Telemark

I januar ble det kjent at Universal Music har lansert en egen portal for artister der de får tilgang til alle egne strømmedata. Tjenesten kalles Royalty Portal, og er eksklusiv for selskapets artister.
Sony Music sa den gang at de også jobbet med å gi sine artister tilgang til egne data. I dag melder Dagens Næringsliv (DN) at Sonys løsning nå er klar. Tjenesten gir tilgang på et nytt system som gir hver enkelt artist daglig oppdaterte tall på hvor mye de strømmes i tjenester som Spotify, Tidal, Apple Music og Youtubes musikkanal Vevo.
– I nåværende versjon, vil du kunne se hvor i verden du har publikummet ditt. Og i Norge og USA vil du kunne gå helt ned på henholdsvis fylkes- og statsnivå, sier kommersiell direktør Aslak Bendtsen i Sony Music til DN (krever abo.).
Det vil i tillegg til geografisk plassering også bli mulig å se alder og kjønn på lytterne.

Norsk løsning

I løpet av året vil Sony komme med en mer brukervennlig løsning enn dagens, for å få oversikt over inntektene fra strømmetjenestene. Disse dataene blir allerede gitt til artister og management, men skal i sin nåværende form være uoversiktlige og vanskelige å lese.
– I takt med at markedet har blitt mer transparent har ønsket om å dele informasjonen oppstått naturlig, men vi har også fått spørsmål fra artister og labler vi distribuerer om tilgang til mer informasjon, sa Bendtsen til Ballade.no da Universals løsning ble kjent, om bakgrunnen for at de jobber med nye tjenester.
Verktøyet, som Sony ifølge Bendtsen har jobbet med et års tid, er utviklet i Norge.
Til DN uttrykker daglig leder Tonje Kaada i artistorganisasjonen GRAMART glede over løsningen. Hun peker likevel på at totalt innsyn for artister i alle avtaler mellom strømmetjenestene og plateselskapene er lite trolig.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjonsrådgiver

Norsk musikkråd

Administrasjonssjef

Norsk musikkråd

Virksomhetsleder ved Kulturskolen

Fredrikstad kommune

Gitarpedagog

Sør-Varanger kulturskole

Produsent

Nasjonal jazzscene

Vokalpedagog

Horten kulturskole

Daglig leder

Norske Kulturarrangører (NKA)

Kantor/organist

Østre Halsen menighet

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev