Ballade arrangerer debattkveld

8. desember rykker Ballade inn på Internasjonalen og arrangerer debattkveld om BI-oppgaven “Norsk musikkindustri i digitalalderen”.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I panelet vil vi finne Anders Sørbo, medforfatter av oppgaven, og hans veileder Espen Andersen ved Handelshøyskolen BI.
Daniel Nordgård, tidligere Quart-sjef og nå PhD-stipendiat ved Universitetet i Agder, og Joakim Haugland i by:Larm og Smalltown Supersound sitter også i panelet.
Masteroppgaven [link id=66194 title=»“Norsk musikkindustri i digitalalderen”»] ble heftig debattert på Ballade da den ble offentliggjort i høst. Blant annet viser den at den gjennomsnittlige musiker i Norge har hatt en inntektsvekst på 66 % de siste 10 årene, i samme periode som plateselskapene taper penger.
Daniel Nordgård mente på sin side at musikkbransjens problemer er [link id=66214 title=»langt mer komplekse»] enn en kan få inntrykk av i denne oppgaven.
Joakim Haugland hevdet at tallene som ble lagt fram i oppgaven virket søkte og rare, og mener at artistene ikke kan klare seg uten et [link id=66197 title=»velfungerende apparat»] rundt seg.
— Alt snakket til tross, artister har ennå ikke funnet en metode som lar dem gjøre alt selv. Artistene trenger et apparat rundt. Mengden av demoer jeg får tilsendt til Smalltown har ikke akkurat minket, snarere tvert om. Dette kan du sitere meg på til evig tid: Det er ingen artister som har kommet seg ut i verden uten å ha et plateselskap eller et management i ryggen. Hvis det ikke finnes penger i apparatet rundt artistene, funker det ikke, sa Haugland i høst.
Bransjedebatten foregår på Internasjonalen på Youngstorget onsdag 8. desember. Entré er gratis. Debatten starter kl. 18.30. Arrangementet har denne siden på Facebook.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev