Åge Aleksandersen

– Avgift på uinnspilte CDer er lønn for arbeid!

– Norske artister, komponister og plateselskaper taper millionbeløp på en praksis som er et direkte tyveri av rettighetshavernes rett til lønn for arbeid, mener artister som Hellbilies, DDE og Åge Aleksandersen, som er knyttet sammen i bransjeorganisasjonen Norsk Artistforbund. Nå krever de at våre hjemlige politikere slår et slag for norske komponister, artister og plateselskaper gjennom å avgiftsbelegge uinnspilte CDer.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Av Norsk Artistforbund

Norske artister, komponister og plateselskaper taper millionbeløp på en praksis som er et direkte tyveri av rettighetshavernes rett til lønn for arbeid.

Når Finansdepartementet ikke vil legge avgift på uinnspilte CD’er legaliserer grådressbyråkratene at alle som kopierer ikke skal betale noe til de som eier det som blir kopiert.

Denne avgjørelsen grunner tydeligvis i et prinsipp hos Høyres Per Kristian Foss.

Vi tviler på at kjøperne av uinnspilte CD’plater bryr seg så veldig om et lite påslag i prisen. Det er nok ikke der det ligger. Litt populisme er ikke å forakte i mediestøyen.

Grammofonbransjen sliter, og norske rock/pop-artister kjemper mot formateringsspøkelset i radio og saueflokkmentalitet hos norske programskapere og musikkjournalister.

Kassettavgiftsfondet(senere Fond for Lyd og bilde) ble opprettet nettopp for å gi midler tilbake til de som tapte på privatkopiering av musikk og film.

Det er intet mindre enn en skandale at norske politikere ikke har greid å finne fram til en fornuftig og holdbar ordning for å kompensere for denne kopieringen.

Da de digitale lydbærerne kom, var det tydeligvis få som skjønte at dette var fremtiden, og at kassetter var på vei ut. Hva kan ellers være grunnen til at de ikke gjorde noe for å møte «dette nye»?

Og da er vårt spørsmål til dere politikere, uansett parti: Ønsker dere å bevare norske komponister, artister og plateselskaper ved å la oss få lønn for utført arbeid?

Betyr vi, som yrkesgruppe, noe for dere?

Eller er det nok at dere henter oss inn for å hjelpe dere i valgkampen?

Aslag Haugen for Hellbillies
Et samlet DDE
Åge Aleksandersen
og de andre i Norsk Artistforbund
v/ Tore Hansen, leder

Om du vil spille videre på dette innlegget, kan du sende ditt bidrag på e-post til ballade@mic.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.