Atakama

Atakama mister EMI-kontrakt

Med en ferdig innspilt plate i hånden står Bergensbandet Atakama nå på bar bakke etter å ha blitt løst fra sin kontrakt med plateselskapet EMI. Stor medieoppmerksomhet og gode kritikker til tross: Fjorårets debutalbum «Lush» solgte ikke som forventet, og da den nye singelen «Traffic» heller ikke slo an blant radiostasjonene, sa EMI takk og farvel til Atakama.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Vi har begge funnet det best ikke å fortsette samarbeidet, og ønsker dem lykke til videre, uttaler EMI-direktør Nils Heldal til Bergens Tidene. Internasjonalt har EMI som kjent begynt innstramminger, og kanskje er hardere krav til inntjening også nådd Norge, selv om EMI-sjef Heldal tidligere denne uken uttalte til Ballade at det fortsatt er «business as usual» på EMI Norge.

Bergenskvartettens album var allerede ferdig innspilt og hadde fått tittelen «Flip A Coin» da beskjeden kom fra plateselskapet. Platen skulle ha vært sluppet 29. oktober. Singelen «Traffic» er allerede sluppet til en rekke radiostasjoner, men fikk ingen spillelisting.

I følge BT synes ikke Atakamas Gunnar Innvær at bruddet er særlig dramatisk. – Skal jeg være helt ærlig, så føles det som en stor lettelse. Ting har ikke gått helt som planlagt i det samarbeidet, forteller han tikl Bergensavisen.

Nå håper Atakama å finne et plateselskap som er interessert i et ferdig innspilt album og et pent brukt popband.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev