Atakama

Atakama mister EMI-kontrakt

Med en ferdig innspilt plate i hånden står Bergensbandet Atakama nå på bar bakke etter å ha blitt løst fra sin kontrakt med plateselskapet EMI. Stor medieoppmerksomhet og gode kritikker til tross: Fjorårets debutalbum «Lush» solgte ikke som forventet, og da den nye singelen «Traffic» heller ikke slo an blant radiostasjonene, sa EMI takk og farvel til Atakama.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Vi har begge funnet det best ikke å fortsette samarbeidet, og ønsker dem lykke til videre, uttaler EMI-direktør Nils Heldal til Bergens Tidene. Internasjonalt har EMI som kjent begynt innstramminger, og kanskje er hardere krav til inntjening også nådd Norge, selv om EMI-sjef Heldal tidligere denne uken uttalte til Ballade at det fortsatt er «business as usual» på EMI Norge.

Bergenskvartettens album var allerede ferdig innspilt og hadde fått tittelen «Flip A Coin» da beskjeden kom fra plateselskapet. Platen skulle ha vært sluppet 29. oktober. Singelen «Traffic» er allerede sluppet til en rekke radiostasjoner, men fikk ingen spillelisting.

I følge BT synes ikke Atakamas Gunnar Innvær at bruddet er særlig dramatisk. – Skal jeg være helt ærlig, så føles det som en stor lettelse. Ting har ikke gått helt som planlagt i det samarbeidet, forteller han tikl Bergensavisen.

Nå håper Atakama å finne et plateselskap som er interessert i et ferdig innspilt album og et pent brukt popband.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.