Atakama

Atakama mister EMI-kontrakt

Med en ferdig innspilt plate i hånden står Bergensbandet Atakama nå på bar bakke etter å ha blitt løst fra sin kontrakt med plateselskapet EMI. Stor medieoppmerksomhet og gode kritikker til tross: Fjorårets debutalbum «Lush» solgte ikke som forventet, og da den nye singelen «Traffic» heller ikke slo an blant radiostasjonene, sa EMI takk og farvel til Atakama.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

— Vi har begge funnet det best ikke å fortsette samarbeidet, og ønsker dem lykke til videre, uttaler EMI-direktør Nils Heldal til Bergens Tidene. Internasjonalt har EMI som kjent begynt innstramminger, og kanskje er hardere krav til inntjening også nådd Norge, selv om EMI-sjef Heldal tidligere denne uken uttalte til Ballade at det fortsatt er «business as usual» på EMI Norge.

Bergenskvartettens album var allerede ferdig innspilt og hadde fått tittelen «Flip A Coin» da beskjeden kom fra plateselskapet. Platen skulle ha vært sluppet 29. oktober. Singelen «Traffic» er allerede sluppet til en rekke radiostasjoner, men fikk ingen spillelisting.

I følge BT synes ikke Atakamas Gunnar Innvær at bruddet er særlig dramatisk. – Skal jeg være helt ærlig, så føles det som en stor lettelse. Ting har ikke gått helt som planlagt i det samarbeidet, forteller han tikl Bergensavisen.

Nå håper Atakama å finne et plateselskap som er interessert i et ferdig innspilt album og et pent brukt popband.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Kulturskolelærer sang

Molde kulturskole

Universitetslektor II i fløyte

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev