The Jessica Fletchers

Årets Zoom-band er kåret

Zoom- konsertserien for norske, usignerte band – gikk inn i siste finalerunde i går på Osloklubben So What. Og i de sene nattestimer ble avgjørelsen tatt: Årets Zoom-band blir The Jessica Fletchers, Camaros og Surferosa. – Kjempestort, forteller en fornøyd Thomas Innstø fra The Jessica Fletchers til Ballade. Nå venter London-konserter og en omfattende Norgesturné for vinnerne. At platebransjen spisser ørene litt ekstra for Zoom-vinnere er også en hygelig bonus å ta med seg.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Det er klart at dette er en kjempemulighet for oss, sier Innstø som fortsatt ikke har fått med seg hva seierene egentlig innebærer. – Jeg tror det blir noen konserter og turné og sånt, men foreløpig er jeg bare kjempeglad, forteller den unge vokalisten, gitaristen og låtskriveren i det sekstitallsinspirerte poporkesteret som for øyeblikket er i studio i full gang med innspillingen av debutalbumet.

— Foreløpig har vi spilt inn seks låter med bass og tromme, men det kan godt hende at mye av låtmaterialet kommer til å forandre seg innen plata kommer ut. Nå som vi får så mye oppmerksomhet og oppbacking må vi jo presse oss litt ekstra. Zoom-seieren skjerper helt klart våre egne krav til oss selv. Dessuten gir alle konsertene og reisingen oss nye impulser som sikkert kommer til å prege musikken. Innstø er også godt fornøyd med selskapet han har havnet i som Zoom-band for 2002.

— Camaros har jeg ikke fått hørt, men Surferosa ble jeg veldig imponert over. Med en gang jeg hørte dem visste jeg at de kom til å slå an.

So What-sjef og Zoom-leder Claes Olsen er også godt fornøyd med årets vinnere.

— Jeg tror disse tre bandene kommer til å gjøre en fantastisk kul turné både i Norge og i London, forteller en entusiastisk Olsen som kan opplyse Innstø og alle andre om at Zoom-turnéen vil strekke seg over hele femten til tjue konserter i tidsrommet februar/mars. Det hele avsluttes med en stor showcase i London 21. mars. Innen dette skal hele Norge dekkes, inkludert en stopp på By:Larm fredag 8. mars.

— Tradisjonen tro skal egentlig turnéen bestå av to norske og et engelsk band. Men i går natt tok vi en ny avgjørelse. Nivået på de tre bandene som vi valgte ut er så høyt at vi heller vil satse på dem enn å ta med et middelmådig engelsk band, forteller Olsen. – Det er jo norsk som ruler nå.

Tidligere Zoom-band er blant annet Madrugada, Big Bang, Jaga Jazzist, Seven, Perculator og The Chairs.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.