Buktafestivalen, 2005: Publikum

Årets festivaler: Malakoffrock og Bukta

Malakoffrockfestival i Norfjordeid og Bukta-festivalen i Tromsø ble kåret til årets festival, da blues- og rockfestivalene i Norsk Rockforbund samlet seg i Bergen. Det er festivalene selv som stemmer frem en vinner etter at alle festivalene hadde presentert seg for hverandre – i kjøvannet av det Norsk Rockforbund kaller «tidenes festivalsommer».

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Tradisjonen tro samles blues- og rockfestivalene i Norsk Rockforbund til festivalseminar i november. I år deltok 75 deltagere fra 27 festivaler fra hele landet.

I år var festivalseminaret lagt til Bergen, og lokal arrangør var Lost Weekend-festivalen på Askøy.

Et av høydepunktene på festivalseminaret er den årlige kåringen av ”årets festival” og ”årets festivalplakat”. Det er festivalene selv som stemmer frem en vinner etter at alle festivalene har presentert seg for hverandre.

I år ble det delt seier – etter en ekstraomgang – og Norsk Rockforbund får her slippe til med å avsløre at vinnerne ble…

* For andre år på rad (!) den sjarmerende Malakoffrockfestival i Nordfjordeid. Det er første gang at en festival vinner denne prestisjetunge prisen to år på rad. Malakoff ble arrangert for 3. gang i 2005, og har utmerket seg som en kreativ festival, med verdens yngste festivalsjef, godt lokalt samarbeid og stort publikum i en liten bygd.
* Nykommeren Buktafestivalen i Tromsø, arrangert første gang i 2004 med hele 11 000 besøkende i 2005. Bukta presenterte et imponerende program, men flere internasjonale band, gratiskonserter og festival i vakre omgivelser. Bukta har som mål å bli Norges beste festival.
Hedersprisen ”årets festival” er tidligere blitt vunnet av blant annet Ole Blues Music Festival i Bergen, Månefestivalen i Fredrikstad og Krocketfestivalen I Halden.

Norsk Rockforbund og Norske Rockefestivaler gratulerer vinnerne, og ønsker lykke til videre. Du kan lese mer om de to festivalene på disse nettsidene: www.malakoffrockfestival.com og www.bukta.no.

Prisen for ”Årets festivalplakat” gikk også til Tromsø, og den lille uavhengige festivalen Fucking North Pole. Plakaten vil bli satt i glass og ramme og vil bli hengende på Norsk Rockforbunds kontor i Oslo, til inspirasjon og glede for ansatte og besøkende, heter det i pressemeldingen fra Rockforbundet.

Helgen ble ellers en feiring av tidenes festivalsommer, men samtidig viet flere faglige temaer med fokus på en stadig kvalitetsutvikling for festivalene.

Interesserte finner mer opplysninger på www.norskrockforbund.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev