Satyricon live Quart festival 2002

Annie og Satyricon klare for Øya

Som en liten førjulspresang har Øyafestivalen alt nå sluppet de fire første navnene til neste års festival: Satyricon, Annie, Animal Alpha og Christer Knutsen. Festivalledelsen melder at bookingen alt er godt i gang, og at en julekampanje på festivalpass starter 1. desember – omtrent samtidig som en ny samle-CD i regi av Øya-gründerne i Last Train-miljøet ser dagens lys. Her medvirker bl.a. band som Turboneger, Big Bang, Madrugada, Gluecifer, Euroboys og WE.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

— Vi er i ferd med å lage tidenes norske festival, lover pressesjef Jonas Prangerød. – Bookingen er nå godt i gang, og vi vil utover vinteren og våren slippe spennende artister fra inn- og utland, som sammen vil utgjøre tidenes Øya-program. Som tidligere år vil dette være en god blanding av kjente navn og ny musikk vi ønsker å introdusere for vårt publikum. Nå er vi stolte av å kunne presentere stor bredde og udiskutabel kvalitet med Satyricon, Annie, Animal Alpha og Christer Knutsen.

Øyafestivalen forteller videre at det i første omgang legges ut 500 festivalpass i vår julekampanje, som starter 1. desember. Disse vil koste 975,-, og kan kjøpes på Posten og Billettservice.no. Tilbudet gjelder frem til julaften.

Bredere profil ennn før?

Med black metal-nestorene Satyricon og elektronikapop-artisten Annie alt på plass blant hovednavnene, kan det synes som om Øyafestivalen satser på en noe større bredde enn før. I tillegg kommer Oslobandet Animal Alpha, som nylig fikk svært bra omtale av Metal Hammer, og også ble vinner av rocketurneringen Fight Club i sommer.

Animal Alpha spiller forøvrig på By:Larm i Stavanger i februar, sammen med det fjerde navnet som er gjort kjent: Christer Knutsen fra Stavanger. Knutsen ble i 2003 Spellemann-nominert som medlem av bandet Tumbleweed i 2003, men har siden satset på en solokarriere med base i Oslo, med en musikalsk profil som Øyafestivalen omtaler som en del av den sterke, norske melankolitradisjonen.

Øyafestivalen og Quart med felles sak

Pressesjef Prangerød ble i forrige uke intervjuet av Fædrelandsvennen, i forbindelse med at Quartfestivalen i hvert fall foreløpig er blitt frikjent for Cumshots-affæren i Kristiansand tingrett.

— Vi synes det er veldig betryggende at Quartfestivalen er blitt frikjent for ansvaret i denne saken, uttalte Prangerød.- Det er godt å vite at vi som arrangører ikke må stå til ansvar for artistenes påfunn. Hvis et lignende stunt av samme kaliber skulle inntreffe, så er det viktig for alle arrangører i Norge at ikke Quart ble dømt i denne saken, sier Prangerød.

Også Monica Larsson i Norsk Rockforbund mente frifinnelsen av Quartfestivalen var av stor betydning.

— Dette er en seier for alle konsertarrangører i Norge. Dersom Quart hadde blitt dømt, ville det skapt en veldig skummel presedens, sa Larson, og la til: – Hvis arrangører skulle bli stilt rettslig ansvarlig for den kunstneriske frihet artistene måtte ønske å benytte seg av, ville vi fått det fryktelig vanskelig i fremtiden. Da måtte arrangørene ha utformet helt nye kontrakter der artistene hadde forpliktet seg til ikke å ta standpunkt for noe som helst.

Last Train feirer tyve år med musikk

Vi tar ellers også med at miljøet rundt Last Train, som var blant initiativtagerne til Øyafestivalen i sin tid, i disse dager kommer ut med en rykende fersk samle-CD, som feirer Oslostedets første tyve år med eksklusive, uutgitte innspillinger fra bl.a Turboneger, Big Bang, Madrugada, Gluecifer, Euroboys, Amulet og WE.

Det vesle, men viktige konsertstedet fikk skjenkebevilgning i 1984 – for øvrig mot stemmene til Kristelig Folkeparti – og har siden 1990 hatt en rekke viktige artister på scenen. Last Train feiret sine første ti år med en tilsvarende samle-plate i 1994, der bl.a. Weld, Sister Rain, Dog Age og The Tables var representert. Du kan lese mer om den nye utgivelsen ved å klikke deg hit.

Hjemmesidene til Øyafestivalen finner du som vanlig her. Fædrelandsvennens dekning av Quartfestivalen – med alle kontroverser – kan du lese på denne samlesiden.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev