Helge Skansen, Rikskonsertene

Alarmprisen og Rikskonsertene presenterer: Turnéprisen 2006

Alarmprisen og Rikskonsertene har slått seg sammen om å dele ut en felles pris: Turnéprisen. Alarmprisen og Rikskonsertene har en felles målsetning om å bistå norske artister i etableringsfasen, og har derfor besluttet å samarbeide om å sende en norsk artist eller band ut på en omfattende Norgesturné. Turnéprisen er juryert og blir delt ut under Alarmprisen 2006 på Sentrum Scene, 21. januar.

Kalender

Helge Skansen, konsertsjef i Rikskonsertene, er opptatt av å fronte norske band og artister og introdusere dem til det norske livepublikummet.

— Alarmprisen setter fokus på det som rører seg også blant de ikke fullt så etablerte artistene, sier han. – Å fokusere på artister i etableringsfasen som har et stort potensial til videre kunstnerisk utvikling, er målsettinger som er helt i tråd med Rikskonsertenes INTRO-arbeid innen kunstmusikk, jazz og folkemusikk. Derfor er det med stor spenning vi i 2006 skal samarbeide med Alarmprisen om en nyopprettet Turnépris – en drahjelp til artister som skal sette dagsorden for morgendagens pop, rock og elektronika.

Vinneren vil få:

Turné gjennom hele Norge
Øvingsfasiliteter tilgjengelig før turneen
Inntil 10 dager studiotid med tekniker
Showcase (turnéstart) på by:Larm i Tromsø
Konsert på Quartfestivalen 2006

— Dette er en pris som gir et utvalgt band eller artist en kjempefin pakke som det er vanskelig å sette en prislapp på, sier Alarmgeneral Svein Bjørge. – Vi opplever at Rikskonsertene har samme målsetning som Alarm, nemlig å sette fokus på og løfte norske artister, og derfor kom samarbeidet naturlig. Sammen kan vi her gi et band/en artist en fantastisk mulighet til å nå ut til et større publikum, og forhåpentligvis etablere dem på et høyere nivå i karrieren.

Alle norske artister kan i utgangspunktet søke, men juryen vil jobbe ut i fra enkelte gitte kriterier. Det forutsettes blant annet at artist/band enten er CD-aktuell (står på utgivelsesplanen til et plateselskap), eller fra før har minst én CD-utgivelse på markedet, og artisten ikke nylig har avviklet en norgesturné. Artister/band med godt etablerte karrierer anbefales ikke å søke.

Juryen vil bestå av Alarmjuryen og to representanter fra Rikskonsertene. På nettstedene til Rikskonsertene og Alarmprisen er det også mulig å finne ytterligere informasjon og påmeldingsskjema. Søknadsfrist er 1. desember.

Alarmprisen 2006 opplyser at prisen denne gang vil by på flere spennende endringer, både i arrangementsform og innhold.

Vinneren blir kåret under Alarmprisen 2006, lørdag 21. januar på Sentrum Scene i Oslo.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev