Helge Skansen, Rikskonsertene

Alarmprisen og Rikskonsertene presenterer: Turnéprisen 2006

Alarmprisen og Rikskonsertene har slått seg sammen om å dele ut en felles pris: Turnéprisen. Alarmprisen og Rikskonsertene har en felles målsetning om å bistå norske artister i etableringsfasen, og har derfor besluttet å samarbeide om å sende en norsk artist eller band ut på en omfattende Norgesturné. Turnéprisen er juryert og blir delt ut under Alarmprisen 2006 på Sentrum Scene, 21. januar.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Helge Skansen, konsertsjef i Rikskonsertene, er opptatt av å fronte norske band og artister og introdusere dem til det norske livepublikummet.

— Alarmprisen setter fokus på det som rører seg også blant de ikke fullt så etablerte artistene, sier han. – Å fokusere på artister i etableringsfasen som har et stort potensial til videre kunstnerisk utvikling, er målsettinger som er helt i tråd med Rikskonsertenes INTRO-arbeid innen kunstmusikk, jazz og folkemusikk. Derfor er det med stor spenning vi i 2006 skal samarbeide med Alarmprisen om en nyopprettet Turnépris – en drahjelp til artister som skal sette dagsorden for morgendagens pop, rock og elektronika.

Vinneren vil få:

Turné gjennom hele Norge
Øvingsfasiliteter tilgjengelig før turneen
Inntil 10 dager studiotid med tekniker
Showcase (turnéstart) på by:Larm i Tromsø
Konsert på Quartfestivalen 2006

— Dette er en pris som gir et utvalgt band eller artist en kjempefin pakke som det er vanskelig å sette en prislapp på, sier Alarmgeneral Svein Bjørge. – Vi opplever at Rikskonsertene har samme målsetning som Alarm, nemlig å sette fokus på og løfte norske artister, og derfor kom samarbeidet naturlig. Sammen kan vi her gi et band/en artist en fantastisk mulighet til å nå ut til et større publikum, og forhåpentligvis etablere dem på et høyere nivå i karrieren.

Alle norske artister kan i utgangspunktet søke, men juryen vil jobbe ut i fra enkelte gitte kriterier. Det forutsettes blant annet at artist/band enten er CD-aktuell (står på utgivelsesplanen til et plateselskap), eller fra før har minst én CD-utgivelse på markedet, og artisten ikke nylig har avviklet en norgesturné. Artister/band med godt etablerte karrierer anbefales ikke å søke.

Juryen vil bestå av Alarmjuryen og to representanter fra Rikskonsertene. På nettstedene til Rikskonsertene og Alarmprisen er det også mulig å finne ytterligere informasjon og påmeldingsskjema. Søknadsfrist er 1. desember.

Alarmprisen 2006 opplyser at prisen denne gang vil by på flere spennende endringer, både i arrangementsform og innhold.

Vinneren blir kåret under Alarmprisen 2006, lørdag 21. januar på Sentrum Scene i Oslo.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev