Alarmbilde

Alarmen går

Den nye norske musikkprisen Alarm ble offisielt sjøsatt denne helgen. Alarm kaller seg en musikkpris av og for det musikkinteresserte publikum, og synes allerede nå å være et musikalsk spennende alternativ til både Hit Awards og Spellemannprisen. Såvel publikum som utvalgte musikkjournalister vil få anledning til å stemme på sine norske favoritter i år 2000. Og Ballade er blant de nominerte…

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Alarm er primært en pris for den alternative delen av populærmusikken her hjemme, og har et gledelig fokus på lokale forhold, der hele ti av tretten kategorier er rent norske. Du kan være med å stemme på hjemlige navn i kategoriene Årets Låt, Årets Liveband/artist, Årets Overraskelse, Årets Plateselskap og Årets Nettside, samtidig som du være med på å kåre de beste norske albume i genrene Pop, Rock, Metal,House/techno og Hip hop/rap. Nominasjonene er gjort på forhånd av det initiativtagerne betegner som “over 90 av Norges dyktigste og mest erfarnemusikkjournalister”, men frem til januar er det utelukkende nettbrukerne som vil få anledning til å bruke sin stemmerett – noe man alt ser til å gjøre i fullt monn. I løpet av helgen har det vært avgitt opp mot trehundre stemmer i enkelte kategorier. I slutten av januar stenges så publikumsavstemningen, og deretter vil publikums-listene og de nye journalist-listene vektes 50% hver, og sammen skille ut en vinner i hver kategori.

Ballade er med
Ballade er hyggelig nok blant de nominerte i klassen for Årets Nettsted, og skal her konkurrere med Panorama.no, Preik.com, Moonfog.com og Nattguiden.no. Når nettbrukerne har sagt sitt, går stemmeurnen i januar tilbake til de opprinnelig forespurte journalistene her hjemme – som denne gangen bare kan stemme over de endelig nominerte. Vinnerne i hver kategori vil utropes under et stort show på Rockefeller Music Hall i Oslo, lørdag 3. februar 2001, som også vil overføres live på NRK Petre og alle studentradioene. Samtidig vil man også velge ut en heldig vinner blant de som har vært med å stemme, der vedkommende vil få tilsendt en hyllemeter med ”sertifiserte grom-CDer” – det vil si rundt hundre titler.

Ideell stiftelse
Alarm er en ideell stiftelse, hvor alle impliserte deltar uten vederlag. Styret til den ferske musikkprisen består per i dag av Svein Bjørge (Playground Music), Audun Vinger (Natt og Dag), Merethe LaVerdi (artist), Kim Erlandsen (webmaker), Nils Heldal (Petre) Thomas Knutstad (Manual Design), Jon Eivind Meland (Rockefeller), Torje Noreen (arrangør) Jostein Gjertsen (Radio Nova) og Jan Erik Hanssen (Faro Innovation).

Ballade vil i løpet av desember se nærmere på de nominerte i de rent norske kategoriene. Første artikkel kommer antagelig alt i morgen.

I mellomtiden kan du bruke stemmeretten din ved å gå hit. Ballade har for øvrig også lagt inn en lenke til Alarm på vår seksjon for Populærmusikk.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.