Sister Sonny

Alarm: Årets popalbum

Den ferske musikkprisen Alarm skal dele ut priser i alt tretten kategorier. Ti av disse er rent norske, og Ballade vil i tiden fremover presentere de nominerte. Vi starter med prisen for Årets Beste Popalbum, der kandidatene er Briskeby, Sister Sonny, Bertine Zetlitz, Ai Phoenix, St. Thomas og Karen Jo Fields. I dag tar vi for oss de tre førstnevnte.

Kalender

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

EYOLF DALE TRIO

17/04/2024 Kl. 20:00

Vestland

Briskeby er i hvert fall salgsmessig årets popsensasjon her hjemme, og har nettopp vært oppvarmingsband for a-Ha under deres Tysklandsturné. Bandet stammer fra Larvik og Tønsberg, og ga ut sin første single på det vesle selskapet Forward Records. Briskeby fikk mye oppmerksomhet under vinterens by:Larm-arrangement i Bergen, og andresingelen ”Propaganda” ble i mai gjenutgitt av Universal Music. Den ble en stor radio- og salgssuksess, og bandet opptrådte også under årets Quart Festival og Øyafestivalen. I september kom den nye hitsingelen ”Wide Awake”, samtidig som bandet også var å se under årets Hit Awards-show. Albumet ”Jeans For Onassis” ble spilt inn i Oslo og Stockholm, og ble mikset i Stockholm og London. Det ble sluppet til generelt gode kritikker i oktober, og fulgt opp med en større Norgesturné. Briskeby består av Lise Karlsnes (vokal), Bård Helgeland (bass), Bjørn Bergene (gitar) og Claus Larsen (trommer). Bandets egen hjemmeside finner du her: http://www.briskeby.com

Fem mann sterke Sister Sonny ble dannet i Bergen i 1994, og har siden den gang gitt ut tre album og en EP. Sister Sonny er blitt nominert til Årets Popalbum for ”While Others Dance, Sister Sonny”, og har tidligere gitt albumene ”Why I feel she is not to be trusted” (1998) og ”Lovesongs” (1999). Bandet har bl.a. medvirket på soundtracket til filmen ”Schpaa”, og har fått svært god mottagelse i både Tyskland og USA, der ”Lovesongs” tidligere i år nådde helt opp til 9. plass på den såkalte CMJ Top 200, som er de amerikanske college-radioenes svar på Billboard-listen. «While Others Dance, Sister Sonny» kom ut i januar i år, og var produsert av Jørgen i Duper Studio i Bergen. Blant gjestene på platen finner vi Mona Mørk fra Ai Phoenix og forfatteren Ib Kleiser. Vokalist Pedro Carmona-Alvarez har også selv skrevet flere skjønnlitterære bøker. Bandet gir ut platene sine på Bergensselskapet Rec 90, som også huser Poor Rich Ones og Magnet. Nettsted: http://www.rec90.com/sister.htm

Også Bertine Zetlitz har i år gitt ut bok på Aschehoug . ”Og dagen inntil nå er god” var et kunstnerisk ad hoc-produkt av albumet ”Beautiful So Far”, som var produsert av den kjente svensken Tore Johansson. Singelen ”Adore Me” ble en stor hit, og var også hovedlåten på soundtracket til suksessfilmen ”Detektor”. Bertine Zetlitz albumdebuterte for EMI med ”Morbid Late Night Show” i 1998 – en plate hun året etter kunne hanke inn to Spellmannpriser for. Bertine Zetlitz er utdannet klassisk sanger og pianist, skriver alt materiale selv, og legger stor vekt på det tekstmessige innholdet. I 1999 deltok hun som eneste norske artist på ”Lillith Fair”-turnéen i USA og Canada, sammen med sterke, kvinnelige utøvere som Suzanne Vega, Sheryl Crow, Chrissie Hynde og Sarah McLachlan. Nylig opptrådte hun og Ephemera som første norske artister på en direkteoverført live-konsert hos nettstedet Freetrax. ”Beautiful So Far” vil ellers slippes i Sverige 14. februar til neste år. Nettsteder: bertine.net og bertine.com.

Det er så langt kommet inn nærmere 1250 stemmer i kategorien Årets Popalbum. Ved 13.30-tiden onsdag 6. desember ledet Briskeby like foran Sister Sonny, med Bertine Zetlitz, Ai Phoenix, St. Thomas og Karen Jo Fields på de påfølgende plassene. Du kommer rett til avstemningen ved å trykke på denne lenken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.