Frost 2006 (photo: Hans Fredrik Asbjørnsen)

Akks og Ladyfest med Lydfeber i Oslo

Er du en av dem som er opptatt av musikk og lydproduksjon, men aldri har funnet kurs som passer for deg? Nå har du sjansen: AKKS og Ladyfest arrangerer workshops i lydteknikk, musikkproduksjon og DJ-kurs i perioden 5-13. mars. – Workshopene fungerer som den perfekte introduksjon til fagfeltene – du lærer nok til å komme i gang, og får nok entusiasme til å fortsette! Kursene holdes av noen av de dyktigste damene på området, sier arrangørene.

Kalender

Ladyfest er en verdensomspennende dugnadsorganisasjon som jobber med å promotere kvinnelige engasjement.

I forbindelse med markeringen av kvinnedagen inviterer Ladyfest kvinner som er opptatt av musikk, litteratur og andre kunstneriske uttrykk, til å komme sammen, feire og inspirere hverandre, og skap positive forbilder for jenter og gutter i alle aldre.

AKKS er en frivillig organisasjon som har jobbet for å motivere, rekruttere og synliggjøre jenter i musikkbransjen i 25 år.

Lydkurset tar for seg scenelyd og lyd i øvingsrom, der elevene får innsikt i og blir kjent med miksebord og å stille lyd.

Kursholder er Anne Marte Danielsen, som har utdannelse i lydteknikk fra NISS, har tidligere holdt kurs i lydteknikk hos AKKS.

Musikkproduksjonskurset gir en innføring i lyd- og musikkproduksjon. Stikkord er grunnleggende produksjonsteknikk, opptaksteknikk og de viktigste programmene. Elevene får presentert grunnleggende klipping, arrangering og miksing.

Kursholdere er Aggie Peterson aka Aggie Frost og Elin Vister, aka Dj Sunshine.

Aggie Peterson har jobbet med elektronisk musikk og vokal siden 1997, og har gitt ut to album under artistnavnet Frost. DJ Sunshine har jobbet profesjonelt som DJ i mange år, og produserer musikk.

DJ-Workshopen vil gjennom en presentasjon med musikkeksempler og diskusjon gi deltakerne innblikk i DJ kulturen, historikk og genrekunnskaper. Kursholder demonstrerer enkle teknikker innenfor scratching og beatmiksing, der alle får prøve seg. Kursholder er DJ Sunshine.

* Lydteknikk: Lørdag 10. mars, Preprodlokalene i Brenneriveien 9 kl 12-18
* Musikkproduksjon: lørdag 10.-søndag 11.mars, Niss 4 etg, Christian Khrogsgate 4. Tid TBA
* DJ-Workshop: mandag 12. og tirsdag 12. mars på Preprod i Brenneriveien 9 kl 18-21
* Pris: 500 kr per kurs (medlemmer AKKS, Gramart og NRF 400 kr)

Info og påmelding skjer via oslo@akks.no.

Mer informasjon finner interesserte på www.akks.no og www.ladyfest.no

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev