I følge Dagens Næringsliv er Anette Trettebergstuen landets nye kulturminister fra torsdag 14. oktober. (Foto: Christian Fredrik Wesenberg / Kolonihaven Studio AS)

Anette Trettebergstuen blir kulturminister

Aps mest profilerte kulturpolitiker blir kulturminister, skriver Dagens Næringsliv.

Kalender

Operapub på Røverstaden

27/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi

30/10/2021 Kl. 14.00

Oslo

Lørdagsopera 30. oktober

30/10/2021 Kl. 15:30

Oslo

Da Dagens Næringsliv (DN) tirsdag skrev om ni av de kommende ministerpostene i Norges nye regjering, er Anette Trettebergstuen bekreftet av avisas kilder i Ap og Senterpartiet som påtroppende kulturminister. De skriver også at det er forventa at likestilingsansvaret flyttes ut av Kulturdepartementet – i motsetning til NRK, som onsdag skriver at Trettebergstuen får både kultur og likestilling. I dag er det flere medier som har bekreftet de samme navnene som DN gjorde.

Trettebergstuen har vært medlem av Kultur- og sosialkomiteen på Stortinget, og har siden 2015 vært Arbeiderpartiets talsperson om kultur. Trettebergstuen har – ikke minst under pandemien – vært en av Venstres avtroppende kulturminister Abid Rajas største utfordrere. Hun har blant annet tatt til orde for betydelig større krisemidler, som forlengelse av støtteordninger for kulturens mange frilansarbeidere. Derfor er det grunn til å tro at kulturfeltet knytter store forventninger til hun som ser ut til å bli Norges nye kulturminister.

Ballade.no har spurt Trettebergstuen og kilder i Arbeiderpartiet, men ikke fått bekrefta at hun er klar som statsråd (tirsdag kveld).

Les for eksempel:
Regjeringas løsning er uforutsigbar og bakpå

– Hva med et «unnskyld, jeg løy»?

DN navngir også flere andre ministre i ny regjering her.

(Saken er oppdatert med nye kilder onsdag.)

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev