Illustrasjonsfoto: Nå strømmer mange musikere konserter fra stua si. Her kan du lese om hvordan du forholder deg til TONO under disse spesielle omstendighetene (Foto: Kristian Dugstad/TONO)

Koronasituasjonen: Livestrømmede konserter – hva gjør man?

Norge står midt i en alvorlig krise som medfører avlyste konserter, gudstjenester og andre arrangementer der mennesker samles. Mange ønsker derfor nå å direktesende fremføringer av musikk på nett og sosiale medier. Slik forholder du deg til TONO.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

Innlegget ble først publisert på TONOs hjemmesider.

Av Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO

Åndsverkloven gir opphaver en enerett til å tilgjengeliggjøre sin musikk. Gjennom medlemskap i TONO velger den enkelte komponist, sangtekstforfatter og musikkforlag å overlate til TONO å gi sitt samtykke til bruk. I prinsippet skal all offentlig fremføring av musikken TONO forvalter lisensieres etter våre ordinære tariffer.

TONO og livestrømmede konserter
Gjennom helgen har det dukket opp en rekke idealistisk pregede tiltak for å direktesende konserter med norske artister og musikere. Tiltakene kommer som et svar på den krise Norge står i, og som har medført at artister og musikere ikke kan gjennomføre planlagte konserter.

Direktesending og strømming av beskyttet musikk skal i prinsippet lisensieres av TONO i hvert enkelt tilfelle. I denne spesielle situasjonen for Norge har vi imidlertid valgt å anse disse idealistisk pregede livestrømmede konsertene som lisensiert under den avtale TONO har med Facebook. Det samme gjelder direktesendinger og strømming på YouTube.

Vi presiserer at dette gjelder de idealistisk pregede tiltakene vi har sett dukke opp. Ved eventuell kommersialisering av direktesendte/strømmede konserter må det naturligvis inngås avtaler med TONO på ordinært vis.

Gudstjenester og liknende
Behovet for å unngå større ansamlinger av mennesker rammer også gudstjenester og andre livssynssammenhenger. Direktesending/strømming av slike arrangementer er også en type musikkbruk TONO normalt lisensierer.

Likevel, i den situasjon Norge nå står i, er TONOs holdning at det viktigste nå er at menighetene kommer i gang med sine direktesendinger. Formalitetene får vi ta senere.

Ønsker menighetene å videreføre et slikt tilbud også når krisen er over, vil det være naturlig at de får sine strømmetilbud lisensiert av TONO på ordinært vis.

Lurer du på noe rundt dette? Ta kontakt med TONOs Online media-avdeling på telefon +47 22 05 72 00, eller ved å sende en e-post til online@tono.no.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this