Still fra Oskar Bremers musikkvideo til låten "Believe me" (Foto: Øyvind Svanes Lunde)

Ballade Video XXXVIII: Halve himmelen og hellige fjell

Vi ringer ut januar med hele tre premierer. Se fine og aktuelle videoer med Lisa Skoglund, Nebula Horizon, Oskar Bremer, The Holy Mountain, Skalla og Torgeir Waldemar.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Velkommen til en ny utgave av Ballade Video! Vi presenterer denne gangen seks norske videoer, der de fleste er av nokså ferske artister. Det burde være en fin anledning til å sjekke ut litt av alt som rører seg i norsk musikk om dagen. Vi setter et særlig kryss i taket ved våre tre premiere-videoer – med Nebula Horizon, The Holy Mountain og Oskar Bremer. De utgjør også en påminnelse om spennvidden og smidigheten i selve videomediet, der en god sang kan bli løftet ytterligere ved en interessant visualisering.

 

Lisa Skoglund: Halve himmelen

– Herregud, så mange kloke, sterke, følsomme, sårbare, nydelige, skitne, flotte og bra damer som har inspirert meg til å skrive denne låta. De som har sagt «jeg også» i de øyeblikkene jeg har trengt å høre det mest, minnet meg på at min, og vår verdi er like mye verdt, selv om ikke verden har fått det helt med seg enda. Denne sangen er til dere. Vi bær halve himmelen!

Det skriver Lisa Skoglund på sin Facebook-side. Hun debuterte med EP-en ”Alt vi sir” i 2014, ga ut singelen ”Hjertefyll” i 2017 og EP-en ”Falle Der Æ Står” i 2018. ”Halve himmelen” er hentet fra det kommende albumet Dagen æ vinn, som slippes fredag 7. februar. I 2011 flyttet hun til Oslo for å ta bachelor i populærmusikk, med vokal som hovedinstrument, men de siste årene har hun vært tilbake i Tromsø.

Regi på den livsbejaende videoen til ”Halve himmelen” er ved Terje Arntsen, mens Torje Åsali Jenssen er produsent. Foto er ved Bård Mathisen, Sverre Simonsen og Terje Arntsen, mens Bård Mathisen også står for klipp. Karianne Andreassen har ansvaret for dans og koreografi.

 

Nebula Horizon: Broken Home

Ukens første premiere! Nebula Horizon fra Trondheim har bare spilt sammen som gruppe i underkant av ett år. Før det gikk flere av medlemmene på Heimdal musikklinje. Bandet består nå av Erlend Moe (vokal), Henrik Engum Nilsen (bass), Åsmund Arnesson Rise (trommer) og Tor Erling Hilmarsen (gitar, låtskriver).

– Vi er et selvstendig band med høye ambisjoner. Vi har en fot innenfor flere sjangere, men hovedsakelig innenfor rocken, særlig moderne Brit-rock. Og har også hentet inspirasjon fra den psykedeliske verden, samt pop, folk og indie-rock, forteller bandet til Ballade Video.

– Vi spiller kun selvskrevne original-komposisjoner, og har til nå 22 ferdige låter med tre singler rett rundt hjørnet. Vi slipper vår første singel nå i slutten av januar 2020, og satser på albumslipp nærmere utgangen av året, forteller de videre. – Alle singlene kommer med musikkvideo, både med og uten tegnspråktolk, slik at alle som ønsker kan ha glede av musikken vi lager.

De sier selv at ”Broken Home” viser en kamp mellom tanker og følelser som øker i intensitet, parallelt med energien i låten. Musikkvideoen har de selv stått for, mens Lou Ditaranto er danseren.

Vi i Ballade Video synes dette er mer enn lovende, og gleder oss til å høre mer.

 

Oskar Bremer: Believe me

Believe me music video from Frøydis Fossli Moe on Vimeo.

Ukens andre premiere! Og for en fin og stemningsfull video dette har blitt.

Oskar Bremer er fra Oslo, og lager musikk som kanskje er litt inspirert av folk som Radiohead og Thom Yorke. Han spilte i fjor på både Vulkan Arena og Parkteateret i hjembyen, og har siden jobbet videre med sitt kommende album. Albumet sies å være en god miks av akustiske og elektroniske elementer, med et slør av mørke og melankolske toner.

Oskar Bremer har også prøvd seg som filmkomponist. Sangen ”Not Alone” var opprinnelig komponert til en kortfilm med navn ”Omriss”, som handler om en datter som må finne motet til å rydde ut av huset til sin nylig døde mor. Filmen har blitt vist internasjonalt, og har også ligget ute på Aftenposten. I ettertid av filmen har sangen dessuten blitt brukt til å lage en musikkvideo i samarbeid med den nye filmen ”Dagen derpå” av Frøydis Fossli Moe.

På Spotify finner vi EP-en ”Breathe On me”, som også er full av lovende takter. Den er fra 2018, og mer enn antyder at Oskar Bremer er et talent det er verdt å følge med på.

Den flotte og stilsikre videoen er lagd av Frøydis Fossli Moe, som står for regi og produksjon. Foto er ved Øyvind Svanes Lunde, mens Rebekka Andresen har vært koreograf.

 

The Holy Mountain: And Hank Mardukas

Ukens tredje premiere! The Holy Mountain fra Oslo beskriver seg selv som norsk, alternativ elektronika. De forteller at denne nye singelen er en hyllest til vennskap, samt en ”rar miks av 80- og 90-talls nostalgi, formidlet gjennom retro-synther, post-disco-beats og funky harmonier”. Singelen ”And Hank Mardukas” gis ut i samarbeid med Diamond Club i dag, 31. januar.

– The Holy Mountain var opprinnelig en duo med Andreas Angell og Aleksander Tidemann, med akkordeon med effekter, trommer og synthesizer, forteller bandet til oss.
– Vår debut-utgivelse, Toad of Light, var et fire-delt psykedelisk album inspirert av dystopiske sci-fi visjoner, med coverart av den legendariske tegneserieskaperen Phillippe Druillet – og en kortfilm laget av Marius Rolfsvåg.

Denne kortfilmen kan sees på The Holy Mountains hjemmesider eller YouTube. Albumet ble gitt ut på Shhpuma Records (Portugal) og Diger Distro (Oslo) sommeren 2018. Siden har de også gitt ut singlene ”Night Striker” og ”Tokyo 1994”.

– Om vi returnerer til hel-elektronisk format gjenstår å se, men i første omgang er vi sultne på å spille denne musikken live før vi børster støv av akkordeonet og trommesettet, forteller de. The Holy Mountain er nå forsterket med Catharina Janner Røed på vokal.

 

Skalla: Kanskje jeg lyver

I 2016 var Skalla med på samleplaten Bransjevelter 16, der platebutikken Tiger presenterer nye og lovende band i undergrunnen. Bandet er fra Oslo, og består av Bendik Aunan, Pelle Bamle, Edvard Smith Save og Torje Viestad. «Kanskje jeg lyver” er utgitt av Søt Musikk.

Tekst er ved Bendik Aunan, som en del lesere sikkert også kjenner fra stand up-miljøet rundt Humornieu, som basketspiller eller som skuespiller i TV-serien ”Hvite Gutter”. Musikken står Skalla for, som en oppfølger til singlene ”Rekdal” og den rocka ”Sognsvann”, samt EP-en ”Natt til siste mai”. Pelle Bamle er også musiker i Cvnt Fistula og Deathcrush.

Regi, foto og klipp er ved henholdsvis Vegar Tryggeseid, Christopher Helberg og Vegar Tryggeseid. I den etter hvert lett groteske kortfilmen medvirker også Steinar Klouman Hallert, Victoria Ormel, Vegar Tryggeseid, Juni Palmstrøm, Kaja Storrøsten og Lars Berrum.

 

Torgeir Waldemar: Island Bliss

Denne helgen arrangeres Trondheim Calling, som er en festival og et bransjetreff som etter hvert har 10 år på baken. Her kan usignerte artister fra hele Norge søke om å bli demoband, mens det også er god plass til mer etablerte og aktuelle artister fra hele Norge.

Torgeir Waldemar er en av de litt mer etablerte utøverne i år, sammen med kjenninger som Malin Pettersen, Signe Marie Rustad, Truls, Deathcrush og Blomst – alle artister som vi har presentert på Ballade Video det siste året.

Torgeir Waldemar var medlem av bandene The Goo Men og Jake Ziah, og debuterte med EP-en ”Take Me Home” i 2012. Han har siden gitt fire album, der det helt ferske Love på Jansen Records alt har høstet fine anmeldelser. Han er opprinnelig fra Tønsberg.

Sangen her er ikke helt ny, men ble nylig sluppet på YouTube. Den er opprinnelig å finne på No Offending Borders fra 2017. Mannen i videoen er selveste Bjørn Müller fra Backstreet Girls, mens kvinnen spilles av Siri Helene Müller. Regi, klipp og produksjon er ved Magne Pettersen.

 

Vi ønsker som vanlig alle våre lesere en god og musikalsk helg. I mellomtiden tar vi som vanlig gjerne imot tips og anbefalinger av aktuelle, norske videoer. Disse kan sendes til guro[at]ballade[punktum]no, og merkes Ballade Video.

Om du vil sjekke ut vårt rikholdige kartotek over musikkvideoer fra det siste året, kan du gjerne gå til denne samlesiden.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev